Igor Bišćan i stručni stožer

 GORAN SEBELIC Cropix
SVE JE JASNO

Poznati su svi sudionici U-21 Eura, evo s kime se sve sljedećeg ljeta može suočiti mlada Hrvatska

Europska smotra za mlade nogometaše igra se od 21. lipnja do 8. srpnja sljedeće godine.
Piše: HINAObjavljeno: 27. rujan 2022. 22:45

Nakon što su Hrvatska, Ukrajina, Češka i Izrael izborili plasman na EURO kroz dodatne kvalifikacije, poznato je svih 16 reprezentacija koje će od 21. lipnja do 8. srpnja iduće godine u Gruziji i Rumunjskoj sudjelovati na 24. izdanju Europskog nogometnog U-21 prvenstva.

Rumunjska i Gruzija su osigurale nastup na europskoj smotri kao domaćini turnira, Njemačka, Španjolska, Portugal, Nizozemska, Italija, Engleska, Norveška, Francuska, Belgija kao pobjednici kvalifikacijskih skupina, a Švicarska kao najbolja drugoplasirana vrsta.

Još četiri prazna mjesta popunile su ekipe iz dodatnih kvalifikacija, a to su Ukrajina, Češka, Hrvatska i Izrael.

EURO U-21 na rasporedu je od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine, a igrat će se na osam stadiona u pet gradova. U Rumunjskoj će se utakmice igrati u Bukureštu i Cluj-Napoci, te u gruzijskim gradovima Tbilisiju, Batumiju i Kutaisiju. Rumunjska će ugostiti otvaranje, a finale će se igrati u Gruziji.

Ždrijeb skupina na rasporedu je 18. listopada u Bukureštu, a reprezentacije će biti podijeljene u četiri skupine po četiri ekipe.

Dodajmo kako će se tri najbolje reprezentacije s EP-a plasirati na Olimpijske igre 2024. u Parizu. Francuska kao domaćin OI već je osigurala nastup.

Linker
16. travanj 2024 11:14