IZBORNICI O HRVATSKOJ

Prandelli: Strah me brzih hrvatskih napada; Del Bosque: Talijani su opasniji

Mi nikad nismo pobijedili u pet međusobnih utakmica, to moramo imati u vidu. Susret s Hrvatskom bi lako mogao biti presudan tko će u četvrtfinale - kaže Prandelli
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. ožujak 2012. 15:56

Cesare Prandelli kratko je bio pred mikrofonima nakon skupa izbornika u Varšavi, Talijani ga svaki put ispituju o Balotelliju, moćnom adutu bude li pameti.

Gdje eventualno vidite šanse protiv Španjolske? - promijenio mu je temu španjolski kolega.

- Očekujem da će njihovi klubovi igrati u finalu Lige prvaka. Bit će i umora, a imat će i malo vremena za pripremu prve utakmice s nama. Važno je i u kakvoj će formi biti Villa.

A kakva je Hrvatska?

- Vrlo opasna.

Čega se pribojavate? Što je najveća prijetnja po Italiju?

- Brzina kojom Hrvati idu u napad. Imaju hitre špice poput Olića i Mandžukića, te vezni red predvođen Modrićem i Srnom, koji zna ekspresno prenijeti loptu iz faze obrane pred gol protivnika. To je moderan nogomet, nisu to klasični kontranapadi, stižu s nekoliko igrača u završnicu. Često nam nije odgovarao njihov stil. Mi nikad nismo pobijedili u pet međusobnih utakmica, to moramo imati u vidu. Susret s Hrvatskom bi lako mogao biti presudan tko će među osam u Europi. Baš zato za njih moramo biti najbolje pripremljeni.

Vicentea del Bosque uhvatili smo u mix zoni:

- Njemačka i Nizozemska su glavni kandidati, a i Portugal bi također mogao učiniti nešto osobito. Ujedno ne smijemo zanemariti ni mogućnost da se ponovi 2004. i da bljesne netko poput tada Grčke.

Mi bismo predložili da to bude Hrvatska, ako je ikako moguće, ali njemu su Vatreni ovoga časa, dojam smo, u trećem planu. Dijelom i zato što s nama igraju posljednju utakmicu u skupini. Potvrdio je na kraju:

- Talijani su nam veća prijetnja. Ujedno, oni su za nas najveći izazov. Budući da s njima igramo prvu utakmicu, koja bi sama po sebi mogla biti nezgodna nakon duge sezone mnogih naših igrača, za Azzurre moramo imati poseban respekt.

Linker
23. rujan 2024 03:30