NOGOMET - PRIJATELJSKA

Prandelli za SAD nije zvao Balotellija, ali jest četiri vratara: Igrači znaju moj broj telefona...

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 29. veljača 2012. 11:54

Italija je besprijekorno odradila svoje kvalifikacijske obaveze, no tijekom prijateljskih utakmica tradicionalno ne brilijiraju. Osim glatkih pobjeda protiv oba domaćina nadolazećeg Eura, pobjedili su i aktualnog prvaka Španjolsku koja će im uz Hrvatsku biti konkurent i u skupini Europskog prvenstva.

Zanimljivo je da su im poraze u prijateljskim susretima nanijeli Urugvaj i Irska, još jedna momčad koja se nalazi u vrlo snažnoj C skupini. Prandelli u Genovu nije pozvao "zločestog dečka talijanske reprezentacije" Balotellija i Rominog napadača Osvalda:

- Igrači znaju moj broj telefona, znaju da sam im dispoziciji i da čekam da me nazovu. Nisu to napravili i to me čini tužnim. Odluka da ih ne pozovem je vrlo jasna. Do Europskog prvenstva su ostala tri mjeseca i stalno govorim da želim tamo doći sa spremnom momčadi. Ne želim da me jedan igrač zbog provokacije ostavi na terenu s desetoricom. U sastavu koji imam u glavi za Europsko prvenstvo Balotelli je prvotimac, a sada mi on treba demonstrirati da ima kontinuitet utakmica u kojima neće prihvatiti provokaciju.

Osvaldo susret propušta jer se tek vraća nakon oporavka od teže ozlijede, a Balotelli jer je u prvenstvu zaradio suspenziju na četiri susreta. S obzirom da su mu ključni napadači iz kvalifikacijskog ciklusa Rossi i Cassano i dalje ozlijeđeni, Prandelli traži rješenja za tu poziciju. Poziv je dobio mladi Romin napadač Borini, te Juventusova zvijezda Matri, a zanimljivo je da na listi ipak nema najboljeg strijelca Serie A Di Natalea kojeg je Prandelli spominjao proteklih mjeseci kao mogućeg povratnika u reprezentaciju.

Među pozvanima je i Palermov vratar Viviano koji je do teške ozlijede bio u konkurenciji za Buffonovu zamjenu. On je jedan od čak četvorice vratara koje je Prandelli pozvao na ovo okupljanje. Povratnici nakon ozlijeda su i braniči Astori i Criscito, a nema donedavno standardnog Ranocchije koji je trenutno van forme. Susret će propustiti i ozlijeđeni Milanov veznjak Aquilani.

SAD putuju na noge svog starog 'Nemesisa', Italije s kojom u 10 međusobnih susreta imaju omjer 0-3-7, uz gol-razliku 4:32. Suparniku se pristupa vrlo skromno, mediji stidljivo spominju 'ponavljanje velikog uspjeha' sa SP 2006. kad su izvukli remi 1:1.

U siječnju su odigrali dvije utakmice samo s lokalnim igračima u postavi, savladane su s po 1:0 Venecuela i Panama. Izbornik Klinsmann danas se raduje povratku najboljih:

- Drago mi je da se 'europski' igrači vraćaju u sastav i da možemo napraviti korak dalje od susreta sa Slovenijom. Italija nam je veliki izazov, ekipa svjetske klase i znamo da nas čeka težak posao.

Kadru je priključeno čak 13 igrača, ali nekoliko izostanaka još uvijek ih prilično hendikepira u obrani i vezi. Spomenutu utakmicu sa Slovenijom pobijedili su 3:2 što je bio jedini slučaj otkad je na čelu da su postigli više od jednog gola, ali i da su primili više od jednog.

Ostali parovi:

Crna Gora - Island (18:00)

Armenija - Kanada (18:00)

Tunis - Peru (18:00) Na

Luksemburg - Makedonija (19:00)

Egipat - Niger (19:00)

Rumunjska - Urugvaj (19:30)

Turska - Slovačka (19:30)

Malta - Lihtenštajn (19:30)

Južna Afrika - Senegal (19:35)

Danska - Rusija (19:45)

Angola - Ekvatorijalna Gvineja (20:00)

Grčka - Belgija (20:30)

Austrija - Finska (20:30)

Hrvatska - Švedska (20:30)

Švicarska - Argentina (20:30)

Njemačka - Francuska (20:45)

Irska - Češka (20:45) Najava

Sjeverna Irska - Norveška (20:45)

Poljska - Portugal (20:45)

Slovenija - Škotska (20:45)

Wales - Kostarika (20:45)

Engleska - Nizozemska (21:00)

Španjolska - Venecuela (21:30)

Ekvador - Honduras (22:00)

Paragvaj - Panama (čet 0:30)

Bolivija - Kuba (čet 1:00)

Čile - Gana (čet 1:00)

Meksiko - Kolumbija (čet 3:00)

Salvador - Estonija (čet 4:30)

Linker
23. rujan 2024 13:33