ŽDRIJEB EURO

Pranjić: Želio bi u Ukrajinu, većina bi navijala za nas; Joe: Imam jednu želju - Njemačku!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2011. 12:38

Danijel Pranjić danas će u krugu svoje obitelji i prijatelja proslaviti trideseti rođendan. Njegova karijera ove je polusezone pomalo ukaljana ekscesom u reprezentativnom okruženju te neigranjem u Bayernu.

- Prvi put mi se dogodilo da ne igram, i to me strašno proganja. Znam koliko mogu i što sve pružam na treninzima, i onda ne razumijem kada nisam u momčadi. Na posljednjem treningu uoči Werdera odigrao sam sjajno. Namjestio sam Oliću pogodak, koji nam je donio pobjedu protiv prve momčadi, no trener Heynckes opet me stavio na klupu. Frustrira me to i jednostavno više nemam živaca, želim otići na zimu - odlučan je Pranjić.

Ponuda ima dosta, gotovo iz svih liga Petice.

- Da se razumijemo, Bayern je na prvom mjestu, da imam jamstva da ću odigrati dvadesetak utakmica, naravno da bih ostao, pa moj klub je jedan od najboljih na svijetu, no moram gledati i sebe. Punim tridesetu i mogu još četiri-pet godina igrati na visokoj razini. Nisam bio teže ozlijeđen, spreman sam za najteže napore, a i na ljeto idemo u Poljsku i Ukrajinu. Desetak klubova iskazalo je interes za mojim uslugama, ne bih sad o tome, ali imena su strašna. Od Bayerna očekujem da bude korektan u pregovorima, jer nezadovoljan igrač ne koristi nikome, a ja jesam nezadovoljan.

Danas će Hrvatska saznati svoje suparnike s kojima će sljedećeg ljeta u Poljskoj i Ukrajini igrati skupinu EP-a.

- Drago mi je što sam se vratio u najdraži dres, tu nema spora. Zato i želim igrati na proljeće. Europsko prvenstvo je strašno kvalitetno, tu nema slabih. Mi ćemo se spremiti, u to ne sumnjam, bit ćemo vraški opasni. Imam želju da igramo u Ukrajini, ipak su tamo Srna, Strinić, Vukojević, Kalinić. Ljudi ih vole pa bi i većina Ukrajinaca navijala za nas, a od protivnika, nemam nekih velikih želja. Koga god dobijemo, dat ćemo sve od sebe da pokažemo koliko smo jaki i dobri. Samo da je zdravlja i malo sreće, Hrvatska će daleko - završio je Pranjić.

Šimunić: U našoj skupini želim Njemačku!



Josip Šimunić vratio se iz Berlina, gdje je bio na terapiji kod fizioterapeuta reprezentacije Thomasa Sanennwalda. Ima rupturu lista, žao mu je što će propustiti posljednju utakmicu Lige prvaka s Lyonom.

- Tri dana sam bio na terapiji, sa mnom je bio i Igor Bišćan. Da se krivo ne shvati, izvrsni su stručnjaci i fizioterapeuti Dinama, ali dugo surađujem s Thomasom, još dok sam igrao u Berlinu. Kad god imam problem odem k njemu, radi se o dugogodišnjem povjerenju.

Koga biste danas na ždrijebu u Kijevu željeli vidjeti u skupini s Hrvatskom?

- Imam samo jednu želju. U našoj skupini želim Njemačku!

Linker
18. svibanj 2024 09:05