Bači je rukom u lice udario gostujućeg igrača Vjekoslava Kolara, razbio mu je pritom usnicu i potekla je krv
 IVAN BALIJA/EPODRAVINA
POTEKLA JE KRV

‘Prebacilo ga‘ u lokalnom derbiju: Udario suparnika u lice, zaslužio isključenje, pa mu pljunuo u lice

Vratio se županijski nogomet, a s njime nažalost i incidenti koji se često povezuju s njime.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. ožujak 2021. 17:22

Vratio se županijski nogomet, a s njime nažalost i incidenti koji se često povezuju s njime. U Hlebinama, kolijevci svjetski poznate naivne umjetnosti u blizini Koprivnice, sastali su se u 14. kolu Prve koprivničko-križevačke županijske lige domaća Lipa i Mladost iz Molvi, mjesta najpoznatijeg po crpljenju plina. Lokalni derbi bio je vrlo uzbudljiv te je završio podjelom bodova. Konačnih 3:3 postavili su Molvarci u samoj završnici, i to nakon vodstva Lipe od 3:1 u 51. minuti.

Domaćin je veći dio susreta odigrao s desetoricom, jer je u 30. minuti glavni sudac Dejan Juriša pokazao crveni karton napadaču Hrvoju Bačiju. Naime, Bači je rukom u lice udario gostujućeg igrača Vjekoslava Kolara, razbio mu je pritom usnicu i potekla je krv. Nakon kraćeg razmišljanja sudac je isključio napadača Lipe koji nije želio napustiti teren pa su ga s njega izveli njegovi suigrači nakon što su ga uspjeli smiriti. Ipak, tu nije bio kraj problemima. U službenom zapisniku stoji kako je Bači nakon izlaska s terena prišao gostujućoj klupi i pljunuo u lice Kolara kojem se tada ukazivala pomoć.

Korektno nakon susreta

- Zasluženo sam dobio crveni karton, daleko od toga. Međutim, nitko nije rekao ni napisao da je i suparnički igrač trebao dobiti crveni karton jer je pljunuo glavnog suca koji je bio krvav po lijevoj ruci - rekao nam je jučer Hrvoje Bači.

A kako je cijela situacija izgledala iz perspektive Vjekoslava Kolara?

- Igram nogomet cijeli život, i nisam ni prvi ni zadnji kojem su usta razbijena. Vidim da su komentari po portalima ‘divlji’ i žao mi je zbog toga. Umjesto da se priča o super utakmici sa šest golova i preokretima, govori se o pojedincu. Još bih nekako i podnio da je bilo samo udaranje, ali pljuvanje me još više iznerviralo - rekao je Kolar.

Kaže kako je ostao pribran u tim napetim trenucima.

- Moji dečki su komentirali da je sva sreća što se to dogodilo meni koji sam inače miran, tako da nisam nasrnuo na Bačija poslije udarca. Sama utakmica inače je bila korektna. Bilo je startova, ali nisu bili divlji. Svi ostali dečki iz Hlebina bili su korektni, lijepo smo se i podružili nakon utakmice, nije bilo nikakvih incidenata. Da mi je Bači nakon utakmice došao i dao ruku, ne bih ništa ni govorio na tu temu.

On tvrdi da ste vi pljunuli glavnog suca?

- Meni je cijela ruka bila krvava. A kako mi je šikljala krv iz razbijene usnice, moguće je da je to zbog toga. Naravno da nisam pljunuo suca, ne bi mi to bilo u interesu u trenutku kad smo gubili 2:1. Baš bih volio vidjeti snimku tog incidenta, jer mi nije jasno odakle je uopće Bači došao. Remplao sam se s Greglom, a on je doletio niotkud. Ne znam kako me udario, nije mogao laktom. Mislim da je u pitanju dio ruke između lakta i šake. Sva sreća da mi nije zube izbio, a ovo će brzo proći...

Naveo je Kolar dvije situacije s utakmice u kojima su Molvarci, kako kaže, pokazali fair-play.

- Bačija je prije incidenta netko udario u skoku. Ležao je par minuta na travi, nitko od njegovih suigrača nije mu prišao, nego smo mu mi pomogli, donijeli vode... U drugom poluvremenu imali smo kontru četiri na dva, ali njihov kapetan se s nekim sudario i pao. Mogli smo zabiti gol, ali sam izbacio loptu u aut. To je županijska liga, nije Liga prvaka - zaključuje Vjekoslav Kolar.

Incidentna prošlost

Hrvoje Bači je odličan niželigaški napadač, dugi niz godina predstavljao je strah i trepet za obrane županijskih klubova. Ipak, poznat je i po incidentima na terenima. Najozbiljniji eksces dogodio se 2009. godine kad je na utakmici 22. kola 4. HNL - sjever igrajući za Tomislav iz Drnja napao suca na domaćoj utakmici s Mladosti iz Čačinaca.

Nakon drugog žutog kartona nasrnuo je na suca Slavka Mikelčića, a priključili su mu se tada i kapetan i predsjednik kluba. Stigla je nakon utakmice i policija koja je alkotestom utvrdila da je Bači u sebi u tom trenutku imao 1,07 promila. Sudac je završio u bolnici s potresom mozga, a Bačiju je disciplinski sudac izrekao doživotnu suspenziju iz nogometa. Ipak, uslijedile su razne žalbe i pomilovanja, pa je Bači relativno brzo vraćen u nogometnu obitelj. No, stare navike su ostale. S obzirom na to da je recidivist, teško da će disciplinski sudac za njega imati milosti.

Linker
02. kolovoz 2022 11:11