Lionel Messi

 MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency Via Afp
AMERIČKI SAN

Predsjednik Intera objavio koliku će plaću imati Messi i najavio nova zvučna pojačanja

Američki klub je pomno odradio posao u koji je kao suvlasnik bio uključen i David Beckham
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2023. 16:22

Američka MLS liga uskoro više neće biti ista kao dosad. Za 20-ak dana se očekuje debi Lionela Messija u Interu iz Miamija i to će označiti novi korak u stvaranju jake sjevernoameričke nogometne lige. Argentinac je odabrao odlazak u SAD umjesto u Saudijsku Arabiju, a u intervjuu za El Pais, predsjednik Intera Jorge Mas objasnio je kako je došlo do tog posla.

- Još 2019. smo počeli razmišljati o tome kako bismo ga mogli dovesti. Messi MLS ligu može dovesti do statusa tri najveće lige na svijetu. Mislim da on želi ostaviti svoj utjecaj, a to može napraviti i van nogometa. Kada se umirovi, dobit će vlasnički udio u klubu. Očekujem da njegov život poslije igračke karijer bude sličan onome koji imaju David Beckham ili Michael Jordan - rekao je Mas i jasno rekao koliko će Argentinac zarađivati u MLS-u:

- Njegov ugovor će iznositi između 50 i 60 milijuna dolara godišnje, a u cijeli ovaj posao sam potrošio tri godine. Posljednjih godinu i pol su bile jako intenzivne s puno razgovora s Leovim ocem Jorgeom. Bio sam siguran da ćemo sve završiti do kraja svibnja.

Važnu ulogu u Messijevom dolasku u Inter imao je David Beckham koji ima suvlasnički dio u klubu.

- David je pričao s Leom samo o nogometni stvarima jer je on igrao u MLS-u. Nije mu želio stvarati bilo kakav pritisak. Pričali smo s njim u Barceloni, u Miamiju, u Rosariju, u Dohi, za vrijeme Svjetskog prvenstva cijelo sam vrijeme bio u Kataru i gledao utakmice argentinske reprezentacije.

Uz Messija, u Inter je došao i Sergio Busquets, ali tu nije kraj pojačanjima.

- Bilo nam je važno da okružimo Messija s igračima njegove razine u koje ima povjerenja. S Busquetsom smo razgovarali posljednjih godinu dana. Dovest ćemo još dva ili tri igrača. Razgovarali smo s Jordijem Albom, a što se tiče Luisa Suáreza, on ima važeći ugovor s Gremijom i izlaznu klauzulu, ali nisam siguran da ćemo ga uspjeti dovesti. Željeli smo dovesti i Ángela Di Maríju, ali izgleda kako će on potpisati za drugi klub - istaknuo je Mas.

Linker
19. svibanj 2024 20:18