Proslava pogotka zoljom

 SCREENSHOT: TWITTER
NESTVARE SCENE

Predsjednik: ‘Ma kakva zolja, što je počeo Treći svjetski rat!?; Tajnik Saveza: Izgleda mi kao zolja...

Video prikazuje mladića koji iz predmeta nalik zolji ispaljuje napravu sličnu raketi na meču u Lici
Piše: Mario Pušić/JLObjavljeno: 13. rujan 2022. 15:54

Nestvarne scene zabilježene u Mukinjama na stadionu NK Plitvica iz Plitvičkih Jezera, koji su u nedjelju u 14 sati igrali utakmicu Prve županijske nogometne lige protiv NK Sokolca iz Brinja, šire se društvenim mrežama.

Video koji je netko snimio na tribini prikazuje mladića koji iz predmeta nalik zolji ispaljuje eksplozivnu napravu nalik raketi, predmet nakon nekoliko desetaka metara leta pada na travnjak između igrača i eksplodira. Na tribini dolazi do oduševljenje ovim činom, te se nastavlja skandiranjem "Plitvice", iz čega bi se dalo zaključiti da se radi o domaćim navijačima.

POTEZ ZA ZATVOR POGLEDAJTE OVDJE.

Snimka je došla i do djelatnika PU ličko-senjske, koji su odmah krenuli istraživati slučaj, potvrdila nam je to glasnogovornica Maja Brozičević. Nisu za nju znali prije današnjih medijskih objava, pa još uvijek nemaju nikakvih konkretnih saznanja.

Prilično eksplozivno je reagirao predsjednik NK Plitvica Milan Jakovljević, koja nam je kazao kako je cijela stvar preuveličana komentirajući "kako će ih još netko optužiti da su pokrenuli Treći svjetski rat". Ruku na srce, situacija baš ne izgleda bezazleno, no predsjednik Jakovljević očito štiti navijače svojeg kluba, umanjujući cijeli događaj.

"Kakva zolja, ljudi moji, znate li vi što je zolja, pa Bože dragi to znači da je upravo počeo Treći svjetski rat?", ispalio je gospodin Jakovljević.

Pitamo ga što onda jest, a on kaže kako se radilo "o nekoj petardi", ali da će se klub o svemu očitovati.

Delegat utakmice ja napisao službenu zabilješku u svojem zapisniku kako je prije utakmice došlo do ispaljivanja petardi i "topovskog udara", potvrdio nam je tajnik Županijskog nogometnog saveza Vladimir Romić. No, kada je i sam vidio snimku, kaže, ostao je u šoku.

"Ono što sam ja vidio na toj snimci nisu baš petarde, ono je za mene kao zolja iz rata. Ja to još na utakmici nisam nikada doživio. Da nekoga s tim pogodiš u glavu, ne znam što bi bilo", kaže nam Romić, potvrđujući autentičnost snimke.

Kaže da je povodom tog događaja disciplinski sudac pokrenuo postupak, zatražit će izjave svih službenih osoba, delegata, sudaca i predstavnika klubova. Policija ih, kaže, još nije kontaktirala, a ni oni nisu događaj prijavili policiji. Disciplinski sudac može klubu izreći novčanu kaznu ili zabranu dolaska navijača na određeni broj utakmica.

Inače, Prva županijska nogometna liga ujedno je i jedina u Lici, broji samo sedam klubova i u pravilu, kaže tajnik Romić, ne bude nikakvih izgreda, tu i tamo neko povikne iz publike u kojoj bude vrlo mali broj navijača.

"Možda se našlo njih desetak, 15 koji su se došli zafrkavati, ali..., ma ne znam što bih rekao, skroz mi je to sve čudno, nema tu nikakvog naboja na utakmicama, nema rivalstva među klubovima, doista ne znam što se dogodilo", kaže nam tajnik Saveza Vladimir Romić.

U svakom slučaju, utakmica je odigrana nakon ovog "vatrometa" a pobjedu od 1:4 odnijeli su gosti iz Brinja.

Linker
20. rujan 2022 16:26