Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
SVE ZA FRANCUZA

Predsjednik Reala poduzima drastične mjere: Perez će zbog Mbappea promijeniti - zakon

U Madridu su već upoznati s ovakvim potezima vlasti, slična situacija odvijala se i 2003. godine
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2024. 17:25

Lokalna vlast u Madridu priprema "Mbappéov zakon", navode španjolske dnevne novine Mundo Deportivo. Naime, riječ je o novom prijedlogu zakona koji bi omogućio strancima koji se dosele u grad smanjenje plaćanja poreza za čak 20 posto.

Španjolski mediji ubrzo su reagirali na ovu odluku i zakon prozvali "Mbappéov zakon", ususret vjerojatnom transferu Francuza u Kraljevski klub. Prema navodima, glavni inicijator ovog zakona je Realov predsjednik Florentino Perez, koji je inače i jako utjecajan politički čovjek u Madridu.

U Madridu su već upoznati s ovakvim potezima vlasti, slična situacija odvijala se i 2003. godine, kada je transfer u glavni grad ostvario David Beckham. Stručnjaci ukazuju da bi njegovo odobrenje stiglo gotovo u isto vrijeme kada bi Mbappé i Real Madrid trebali službeno objaviti transfer.

U svakom slučaju, mjera bi trebala biti retroaktivna od siječnja 2024., tako da bi kasnije odobrenje i dalje koristilo francuskoj zvijezdi. Poznato je i da su gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez-Almeida i Perez dobri prijatelji, koji su često viđani zajedno u javnosti. Gradonačelnik je također redoviti gost na utakmicama Kraljeva.

Linker
24. travanj 2024 17:27