Avdija Vršajević

 JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
OPĆA MAKLJAŽA

Prekinut pripremni susret momčadi bivšeg hajdukovca: Sukobili se igrači, napadnut je i stručni stožer...

‘Kako bi se izbjegle ozljede, predstavnici našeg kluba odlučili su da nećemo nastaviti sa susretom‘
Piše: Frane VulasObjavljeno: 15. veljača 2023. 16:34

Zbog sukoba među igračima u koji su bili uključeni i stručni stožeri prekinut je prijateljski susret Sarajeva i Politehnice Iasi u turskoj Antalyji, javlja Slobodna Dalmacija. Utakmica je završila već u 21. minuti kod 1:0 vodstva rumunjskog sastava.

Član momčadi s Koševa je između ostalih i iskusni Avdija Vršajević (36) koji je od 2012. do 2015. nosio dres Hajduka. Kao što se nisu mogli na terenu dogovoriti ni očito držati pod kontrolom svoje igrače, tako se dva kluba nisu ni dogovorila tko je krivac za incident i napad, kao ni tko je inzistirao na prekidu susreta.

- Nakon pretjerano grubog i nesportskog prekršaja nad našim igračem i napada protivničke ekipe na naš stručni štab, utakmica je prekinuta u 17. minuti – objavilo je Sarajevo na svojoj facebook stranici.

Nešto drugačija je verzija koju je lansirao Iasi.

- Utakmica Politehica Iasi – Sarajevo prekinuta je u 21. minuti, poslije napetosti između igrača dviju momčadi. U tom trenutku rezultat je bio 1:0 za našu momčad, poslije pogotka koji je zabio Itu na asistenciju Hlisteija. Kako bi se izbjegle mogućnosti ozljeda, predstavnici našeg kluba odlučili su da nećemo nastaviti sa susretom – objavio je rumunjski klub.

Obje momčadi su na pripremama u snažnim potresima razorenoj Turskoj, ali u dijelu države koji je ipak manje pogođen tom katastrofom koja je odnijela desetine tisuća života. Hajduk je današnjeg drugoligaša Iasi eliminirao u 2. kolu kvalifikacija Europske lige u sezoni 2016/17, bilo je 2:2 u Rumunjskoj i 2:1 za ‘bijele’ u uzvratu u Splitu.

Linker
27. travanj 2024 22:21