Fernando Costa

 AIZAR RALDES/AFP/PROFIMEDIA
NOGOMETNA MAFIJA

Prekinuto nacionalno prvenstvo koje je bilo oaza za kladioničare: ‘Izgleda da je sve bilo namješteno‘

Prije samo pola godine Savez je suspendirao suce zbog sudačke nadoknade od 42 minute
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2023. 15:25

Bolivijski nogometni savez donio je odluku o prekidu prvenstva u prvog razreda tamošnjeg nogometa, kao i Kupa, zbog sumnji u korupciju i namještanje utakmica. Savez je u ponedjeljak podnio kaznenu prijavu tužiteljstvu La Paza protiv igrača, dužnosnika i sudaca koji su, navodno, uključeni u mrežu namijenjenu namještanju utakmica, podmićivanju i ilegalnom klađenju u nogometu.

"Donesena je odluka o otkazivanju kružnog turnira i profesionalnog Kupa. Pronađene su ozbiljne naznake da su oba turnira ugrožena", rekao je predsjednik Saveza, Fernando Costa, na konferenciji za novinare.

Zanimljivo, Savez je u ožujku ove godine suspendirao šest sudaca nakon što su u utakmici prve lige dodali 42 minute sudačke nadoknade. Nadalje, uslijed prekida prvenstva, poslali su zahtjev CONMEBOL-u, najvišem izvršnom tijelu u Južnoj Americi zaduženom za nogomet, za organizacijom novog prvenstva.

U dosadašnjem dijelu prvenstva (ukupno 17 klubova), prije negoli je prekinuto, vodeća je bila momčad The Strongest s 49 osvojenih bodova u 23 kola.

Linker
30. travanj 2024 06:12