Nikica Pavlek i Alen Peternac
 Privatna arhiva
ZA SVAKU POHVALU

Prekrasna gesta u teškim vremenima! Bivši dinamovac pokrenuo ‘pola‘ Beča za pomoć stradalima od potresa

Nekoliko kamiona stiglo je s humanitarnom pomoći u Sisak, a u jednom u tih kamiona bio je i on
Piše: T. DobrinićObjavljeno: 03. siječanj 2021. 20:33

Nikica Pavlek živi i radi već dugi niz godina u Beču, a ovaj bivši nogometaš organizirao je hvale vrijednu humanitarnu akciju za stradale u katastrofalnom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Njegovoj akciji odazvali su se mnogi ljudi u glavnom gradu Austrije nakon koje je za stradale u Sisku, Petrinji, Glini i ostalim mjestima u teško pogođenom području prikupljena znatna pomoć.

Nekoliko kamiona stiglo je u subotu s humanitarnom pomoći u Sisak, a u jednom u tih kamiona bio je i Nikica Pavlek. Za one koji ne znaju, ovaj rođeni Zagrepčanin bio je svojevremeno vrlo talentirani mladi igrač Dinama, a u toj generaciji bili su još Zoran Mamić, Alen Peternac, Mario Tuta i drugi, no na žalost, nakon isteka juniorskog staža Pavlek nikad nije zaigrao za seniorsku momčad Dinama iako je po svom znanju to itekako zaslužio.

Igrao je za Napredak iz Velike Mlake, za sisačku Segestu koja je tada igrala u 1. HNL, a pamtimo njegov pogodak Hajduku na Poljudu. Nogometnu karijeru nastavio je u Austriji gdje je i završio s aktivnim igranjem. U svakom slučaju za ovu humanitarnu akciju u Beču Pavlek zaslužuje sve pohvale.

Linker
11. travanj 2024 01:59