Jure Burić
TUGA ZA LEGENDOM

Prekrasni prizori u čast Cici: ‘Nevjerojatna scena, nedoživljena! Od uzbuđenja se dizala kosa na glavi‘

Legendarni Cico Kranjčar živjet će vječno i u sjećanjima navijača bečkog Rapida...
Piše: Jure BurićObjavljeno: 08. ožujak 2021. 14:29

Vijest o smrti Cice Kranjčara rasparala je srca Rapidovih privrženika, bivših mu suigrača i cijele, ogromne obitelji Rapid. Ni s odmakom od skoro tjedan dana od tog tužnog trenutka u Beču ne jenjava aktualnost teme Cico...

Podsjetimo, istog dana kad je objavljena tužna vijest Allianz stadion, gdje je Rapid domaćin, pohodili su vođe navijačke skupine Ultras i u znak počasti i sjećanja na pokojnog Cicu postavili veliki transparent s natpisom “RUHE IN FRIEDEN ZIZO KRANJCAR” (Počivao u miru Cico Kranjcar), a taj posljednji pozdrav legendarnom Cici još uvijek je istaknut na Rapidovom stadionu. Vođe Ultrasa, Robert Brekalo, Oliver Pohle i Markus Betz, dodali su pritom i zastavu Hrvatske˝, te “tanjur” za osvojeno prvenstvo Austrije, u kojemu je Cico dao svoj ogromni doprinos, a pritom su upalili i svijeće za pokoj njegove duše. Sve to i dalje se nalazi na Allianz stadionu...

Drugi najbolji strijelac

Nakon što je Cico pokopan, opet je ovaj trio Ultrasa, a uz njih je bio i bivši Cicin suigrač Franz Blizenec, okupio svoju družinu na stadionu da bakljama, paljenjem svijeća i skandiranjem Cicinog imena podsjeti na velikog igrača, koji je u dresu Rapida pisao povijest kluba zlatnim slovima. Uostalom, Cico Kranjčar je drugi najbolji strijelac ovog kluba, iza Krankla, sa 132 pogotka u 269 utakmica, uz osvojena 2 prvenstva i 3 kupa, te finale Kupa kupova.

image
Rapid Beč

Ovoga tjedna bečki Ultrasi planiraju skoknuti do Zagreba, posjetiti Kranjčarov grob, upaliti svijeću i na križ zavezati šalove Rapida i njihove navijačke skupine. To nam je potvrdio Robert Brekalo, jedan iz navijačkog nukleusa Rapida.

- Cico je zaslužio mnogo više! Ovaj tjedan ću u Zagrebu posjetiti njegov grob, pomoliti se, ostaviti prigodan šal, upaliti svijeću i reći našem Cici još jedanput - zbogom, legendo!

image
Jure Burić

Jučer nam se javio Dejan Ljubičić, aktualan kapetan Rapida, sav ushićen doživljajem s posljednjeg, završnog treninga uoči bečkog derbija:

- Jučer su 15 minuta treningu nazočili naši Ultrasi i pritom cijelo vrijeme skandirali ime Cico Kranjčar. Nevjerojatna scena, nedoživljena... Od uzbuđenja dizala se kosa na glavi... Pokoj duši Cici Kranjčaru, a navijačima svaka čast!

Sinoć je Rapid bio gost kod svog najvećeg suparnika, bečke Austrije, a igrači Rapida igrali su utakmicu s crnim florom oko ruke u znak žalosti za Cicom. Zagrijavanje su odradili u posebnim majicama, napravljenim za taj dan, s natpisima “DANKE FÜR ALLES ZIZO”, “HVALA ZA SVE CICO” I “FALA ZA VSE CICO”. Natpisi su, naime, bili na svim jezicima kojim govore današnji prvotimci Rapida - njemačkom, hrvatskom i slovenskom. Također, Rapidovi su navijači pred utakmicu uz bakljadu skandirali Cici Kranjčaru, a uz sebe su imali veliki zeleni transparent s natpisom SK RAPID WIEN - ZIZO LEBT EWIG (Cico živi vječno).

Rapid pomaže Hrvatskoj

Od same Cicine smrti, s nama je u neprekidnom kontaktu bio glasnogovornik Rapida, gospodin Peter Klinglmüller, koji je preko zagrebačkog cvjećara Saše Šekoranje osigurao vijenac s obilježjima kluba uz oproštajne Rapidove riječi za pokojnog Cicu, a na klupskoj web stranici objavljeni su prigodni tekstovi, fotografije i video-zapisi Cicinih nezaboravnih partitura u zeleno-bijelom dresu.

Gospodin Klinglmüller nas je obavijestio da će sve te majice, a u kojima su rapidleri istrčali na sinoćnji okršaj, s potpisima igrača biti stavljeni na online aukciju, a sav prihod bit će proslijeđen kao pomoć potresom pogođenim područjima u Cicinoj domovini Hrvatskoj.

- To je jedan mali i trenutačno jedini mogući oblik naše pažnje i znak zahvalnosti za našeg Cicu. On je legenda našeg kluba, uzor... Na žalost, zbog korona pandemije i mjera obvezne karantene koje važe u Austriji, svi smo tužni što nitko nije mogao u Zagreb na komemoraciju i pogreb Cice Kranjčara - podvukao je Klinglmüller.

Linker
16. travanj 2024 18:45