ISABELLA BONOTTO Afp
VELIKA IBRINA GESTA

Preminuo čovjek koji je Ibrahimoviću spasio karijeru, emotivni Zlatan otkrio: ‘Njemu dugujem sve‘

‘Još uvek sam na vrhu samo zahvaljujući njemu. Hvala Freddie Fu. Počivaj u miru‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2021. 08:59

Ugledni kirurg Freedie Fu, liječnik izravno zaslužan što karijera Zlatana Ibrahimovića još uvijek traje, preminuo je u SAD-u nakon borbe borbe s teškom bolesti.

Fu je rođen u Hong Kongu,a karijeru je dugi niz godina gradio u SAD-u, gdje je postao i predsjednik Američke ortopedske zajednice za sportsku medicinu te dobio brojne nagrade za postignuća u oblasti kirurgije. Bio je i specijalist za liječenje koljena, a upravo je operacijom koljena spasio karijeru Zlatanu Ibrahimoviću kada je 2017. godine u dresu Manchester Uniteda pretrpio tešku ozljedu.

Ibrahimović je operiran Rimu, a nakon što se potpuno oporavio, nastavio je karijeru u Los Angeles Galaxyju i nakon dvije sjajne godine stigao u Milan, gdje je i danas, uoči proslave 40. rođendana, glavna zvijezda.

"Fredi Fu mi je pružio drugu šansu u karijeri. Još uvek sam na vrhu samo zahvaljujući njemu. Njemu dugujem sve. Hvala Freddie Fu. Počivaj u miru", napisao je Ibrahimović na svom Instagram profilu uz zajedničku fotografiju s doktorom Fuom.

Linker
19. travanj 2024 06:49