Fabian O‘Neill

 ARMANDO SARTOROTTI Afp
TUŽNA VIJEST

Preminuo igrač kojega je Zidane proglasio najtalentiranijim, uništili su ga alkohol, kocka i žene...

Nije doživio ni 50. rođendan. Potrošio je sve milijune, nakon karijere morao je konobariti...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. prosinac 2022. 18:23

Bivši urugvajski reprezentativac i nekadašnji član Juventusa, Fabian O‘Neill preminuo je na Božić u 49. godini života nakon što je završio u bolnici gdje se borio za život, prenosi El Pais.

Nakon kraja nogometne karijere, O‘Neill je u nekoliko intervjua znao reći kako je potrošio sav novac, svih 14 milijuna dolara, koje je zaradio kao igrač. Razlog? Spori konji, brze žene i alkohol, rekao je za talijanske medije:

"Moji problemi nakupljali su se tijekom godina, a najviše sam ih imao s alkoholom. Nakon operacije mjehura nisam smio dotaknuti čašu tri godine, ali sam izdržao samo mjesec dana. S klađenjem sam prestao jer više nisam imao novca", njegove riječi citira El Pais, koji dodaje kako je prije manje od tri godine počeo imati teške zdravstvene probleme. Nakon karijere zaposlio se i kao konobar jer je ostao bez novca...

Osim za Juventus, igrao je za Cagliari, Perugiu i urugvajski Nacional, a za vrijeme igranja u ‘‘Staroj dami‘‘ Zinedine Zidane u jednom ga je intervju proglasio najtalentiranijim igračem. Nakon nogometne karijere ispričao je kako je jednom prilikom namjestio utakmicu dok je s Cagliarijem igrao protiv Chieva iz Verone:

"Svima je odgovarao neriješeni ishod, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobivali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam s njihovim kapetanom remi, kao i sa svojim suigračima. Još smo i zaradili u kladionicama jer smo se kladili na neriješeno...‘

Linker
19. travanj 2024 16:43