ALEJANDRO PAGNI Afp
OGLASIO SE I KLUB

‘Preminuo je na licu mjesta‘: Tragedija na kultnom stadionu, sudac prekinuo utakmicu, policija prikuplja dokaze

Na stadion je tog kobnog dana stigao s maloljetnom kćerkom koja je utakmicu gledala s druge tribine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. lipanj 2023. 08:27

Tragična vijest dolazi iz Argentine, gdje je jedan nogometni navijač izgubio život na utakmici nakon pada s tribine.

Dogodilo se to na stadionu Monumental u Buenos Airesu, na utakmici vodeće momčadi argentinskog prvenstva River Platea protiv ekipe Defensa y Justicia.

Odmah nakon incidenta na teren su izašli policajci i vatrogasci, dok je sudac Fernando Rapallini prekinuo utakmicu.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

Službenici River Platea priopćili su kako je navijač preminuo na licu mjesta te da je istraga u tijeku. Tragični incident dogodio se u 26. minuti, nakon čega su ostali gledatelji zamoljeni da napuste stadion.

Preminuli Riverov navijač imao je godišnju ulaznicu za tribinu, te je prema prvim informacijama riječ o nesretnom slučaju.

‘‘Liječnička služba odmah je stigla na mjesto incidenta, kao i policija i razne sigurnosne agencije. Tribina Sivori Alta bila je na 90 % svog kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencija trećih strana. Također je potvrđeno da nije bilo nasilja na tribinama ili oko njih‘‘, stoji u priopćenju argentinskog velikana.

Kasnije je potvrđen i identitet nesretnog navijača. Njegovo je ime Pablo Marcelo Serrano.

‘‘Ovo je dan duboke tuge‘‘, priopćeno je iz Rivera, dok je vodstvo Argentinske lige naglasilo kako ‘‘dijeli patnju obitelji i prijatelja‘‘.

Stadion je zatvoren na 24 sata zbog prikupljanja dokaza.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

Izvori iz policije i liječnici novinarima argentinskog Clarina kazali su kako je nesretni 53-godišnjak udario glavom u beton te mu nije bilo spasa. Na stadion je tog kobnog dana stigao s maloljetnom kćerkom koja je utakmicu gledala s druge tribine.

Kad su navijaču sa stadiona krenuli prema svojim kućama, Serranovi su prijatelji primijetili da on nije stigao na autobus te su se vratili na stadion i identificirali njegovo tijelo.

‘‘Volim te svom dušom ujače, nebo ima još jednog anđela‘‘, napisao je njegov nećak na društvenim mrežama uz Serranovu fotografiju.

Kad se na stadion vratila Serranova kćerka, ljudi bliski preminulom postali su bijesni zbog televizijskih kamera koje su snimale njen dolazak.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

Clarin je objavio i kako je nesretni Riverov navijač pao s više od 15 metara visine.

Posljednjih su se godina još dva incidenta dogodila na Monumentalu. Nakon utakmice Rivera i San Lorenza 2018. godine u blizini stadiona pronađeno je tijelo Juliána Barrionueva (19). Prema sudskoj istrazi, mladić je u zoru kontaktirao oca kako bi mu rekao da je zaspao na stadionu. Policija je tada priopćila da je konzumirao velike količine alkohola te je pokušavao napustiti stadion iako su svi izlazi bili zatvoreni. Skočio je s tribine Belgrano te je pronađen mrtav na pločniku kraj stadiona.

Godinu dana ranije tijekom utakmice Rivera i Racinga još je jedna osoba pala prilikom pokušaja prijelaza s tribine Belgrano Alta na tribinu Centenario. Nesretnik je tada preživio pad s desetak metara, a liječnici su utvrdili višestruke prijelome, kao i visok stupanj alkohola u krvi. Već dan kasnije taj je navijač otpušten iz bolnice, a u svoj je kalendar datum 18. lipnja 2017. mogao upisati kao svoj drugi rođendan...

Linker
24. travanj 2024 09:32