Ray Clemence
 PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA
OPROŠTAJ OD VELIKANA

Preminuo jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti: ‘Bili smo rivali, ali i veliki prijatelji"

S Liverpoolom je u periodu od 1967. do 1981. osvojio tri Kupa prvaka, pet naslova prvaka Engleske...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2020. 18:12

Bivši vratar Liverpoola, Tottenhama i engleske nogometne reprezentacije Ray Clemence preminuo je u dobi od 72 godine, objavio je Engleski nogometni savez. Bio je jedan od najtrofejnijih britanskih nogometaša te jedan od najboljih vratara svoje generacije.

S Liverpoolom je u periodu od 1967. do 1981. osvojio tri Kupa prvaka (preteče današnje Lige prvaka), pet naslova prvaka Engleske, dva Kupa UEFA te po jedan europski Superkup, FA kup i Liga kup.

Svoju kvalitetu potvrdio je i u Tottenhamu u koji prelazi 1981. te odmah osvaja FA kup, a dvije sezone kasnije i novi Kup UEFA. Spursi su se odmah oglasili i u službenom priopćenju objavili da je Clemence "preminuo nakon duge i teške bolesti, u krugu obitelji".

image
LEON NEAL/AFP/PROFIMEDIA

Za Gordi Albion nastupio je 61 put, a skupio bi i puno više 'kapica' da mu konkurent nije bio veliki Peter Shilton. Na svome je službenom Twitter profilu Shilton objavio:

"Bili smo rivali, ali i veliki prijatelji. Bio je briljantan vratar koji je također imao sjajan smisao za humor. Ostali smo u izvrsnim odnosima i nakon umirovljenja, mnogo će mi nedostajati. Počivaj u miru, prijatelju", poručio je legendarni engleski golman.

Clemence je bio u sretnome braku sa suprugom Veronicom s kojom je imao troje djece - Stephena, Sarah i Julie.

Linker
11. svibanj 2024 04:52