Deeney i Kane

 PROFIMEDIA
ZABORAVLJENI NAPADAČ

Premlaćivao ljude i zidao kuće, sad tvrdi da je bolji od Kanea: ‘Može li on udarati loptu glavom kao ja? Ne‘

Nakon što je sa 16 godina izbačen iz škole, nogomet je igrao usput, a propustio je i priliku u Aston Villi
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2023. 21:46

Troy Deeney postao je poznat nakon što je postigao pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi tijekom Watfordovog polufinalnog okršaja doigravanja za Premier ligu 2013. godine protiv Leicester Cityja.

Gol je izazvao euforiju na Vicarage Roadu, jer je došao nešto manje od minute nakon što je Anthony Knockaert promašio jedanaesterac za pobjedu Leicestera.

Nakon što se prošle sezone vratio u svoj rodni grad, Birmingham, ovaj 35-godišnjak je sada igrač-trener u Forest Greenu iz četvrtog ranga engleskog nogometa (League Two). Međutim, ono čime je Deeney ‘zapalio‘ društvene mreže, izjava je u njegovom podcastu Winners Talking, u kojoj tvrdi da je bolji od engleskog kapetana Harryja Kanea u nekim segmentima igre.

- Može li bolje udarati loptu glavom? Ne.

- Može li bolje kontrolirati loptu i paziti kad mu je čovjek na leđima? Ne.

Dakle kad pobjeđujete u utakmici u 85. minuti i trebate nekoga da uđe, on ne može učiniti ono što ja mogu - zaključio je Deeney iza kojega je nevjerojatna životna priča.

Nakon što je sa 16 godina izbačen iz škole, dječak iz Birminghama odlučio je raditi kao zidar za 120 funti tjedno. Nogomet je igrao usput, a priliku za probu u Aston Villi je propustio nakon što je zakasnio na tri od četiri treninga.

A onda ga je tijekom jedne niželigaške utakmice primijetio skaut Walsalla Mick Halsall i doveo ga na probu.

Tamo se etablirao kao napadač zbog čega ga je 2010. godine u svoje redove doveo nekadašnji prvoligaš Watford.

Tijekom 11 sezona za Watford zabio je 131 pogodak u 389 nastupa.

A podsjetimo, Deeney je tijekom 2012. za vrijeme igranja za Watford, osuđen na devet mjeseci zatvora nakon što je priznao krivnju za premlaćivanje grupe studenata ispred noćnog kluba.

Pušten je nakon što je odslužio gotovo tri mjeseca kazne. Deeney je naveo svoju tugu zbog očeve smrti od raka u svibnju 2012. kao razlog ponašanja koje je dovelo do njegovog uhićenja, a klub mu nije okrenuo leđa.

Ostalo je povijest...

Linker
27. travanj 2024 16:59