Dele Alli

 SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA
U ENGLESKOJ JE OTPISAN

Preokret u slučaju posrnule nogometne zvijezde: Potpisat će novi ugovor, a u klub stiže potpuno besplatno?!

Trenutno je u Engleskoj gdje ide na operaciju kuka zbog kojeg je ove sezone nastupio samo 17 puta
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 19. travanj 2023. 13:21

Jednom je bio engleska zvijezda u usponu. Bio je procijenjen preko 100 milijuna eura, igrao je sjajno u Tottenhamu te se činilo da će biti glavni nositelj igre engleske reprezentacije. Ipak, danas je situacija nešto drugačija kada pričamo o karijeri Delea Allija. Londonski klub koji je ovaj tjedan obilježio 62 godine od posljednjeg osvajanja naslova engleske lige u potpunosti ga je otpisao, a zatim je to učinio i Everton.

Alli se trenutno nalazi na posudbi u turskom Bešiktašu, a vrijednost mu se srozala na 11 milijuna eura prema Transfermarktu. Ono što ga nažalost krasi zadnjih mjeseci jesu priče u kojima se ne govori o njegovim nogometnim vještinama, već o ekscesima izvan terena.

Nedavno je tako trener Bešiktaša Şenol Güneş podigao javnost na noge pričom da je Alliju dopustio kratku pauzu, ali da se ovaj klupskim obvezama nije vratio u predviđeno vrijeme. Trener Bešiktaša to je prokomentirao na tragikomičan način kazavši „da se možda nije vratio jer u Engleskoj pada kiša“

Negdje u to vrijeme također je bio udaljen iz momčadi te se činilo da će ostatak ove sezone provesti na tribinama, no situacija se naglo preokrenula. Kako javlja Express, turski klub ozbiljno razmišlja o tome da nakon završetka posudbe engleskog veznjaka potpiše za stalno.

Predsjednik kluba Ahmet Nur Cebi je otvoren za dovođenje Allija jer mu ugovor istječe iduće ljeto, a ovog bi ga mogao dovesti besplatno, ako bi engleski klub pustio svog veznjaka.

Alli je trenutno u Engleskoj gdje ide na operaciju kuka zbog kojeg je ove sezone nastupio samo 17 puta. Uz sve incidente i ozljede su mu svakako usporile karijeru, a u njegovu obranu još je prije stao trener Evertona Sean Dyche.

- Svaki igrač ima izbor raditi što god hoće, a možemo ih usmjeriti onako kako mislimo da je dobro za njih. No, on je ipak teško ozlijeđen, trebat će mu vremena za oporavak kada se vrati – rekao je trener Evertona.

Linker
03. svibanj 2024 10:10