Tihomir Tiho Knežević

 Foto: Ivica Gjergja
ŠOKIRAO NAVIJAČE

Prepune tribine u Zadru slavile veliku pobjedu, a onda je došao gazda i ispalio: ‘Nema više igre, gasim klub!‘

‘Ovako dalje ne ide, mi smo preveliko ime da bismo gubili od trećerazrednih ekipa, neka se nitko ne uvrijedi‘
Piše: Ivica GjergjaObjavljeno: 02. rujan 2022. 14:21

Nakon pobjede zadarskog malonogometnog kluba MNK Tina na Višnjiku razlijegale su se radost, ali i tuga što se ovaj dugogodišnji uspješan klub gasi. Evo što se dogodilo...

Netom što su početkom ovoga tjedna osvojili prvo mjesto pobijedili Sinjoretovo s 3:1, na 6. Memorijalnom humanitarnom turniru "Antonio Jurjević" pred prepunim tribinama na ŠC Višnjiku, voditelj Tina Tihomir Tiho Knežević je svima saopćio neugodnu vijest. Upravo onako kako je mazio, pazio, podsticao svoje igrače na susretima, tako je sada onako ozbiljan, bez osmjeha Tiho, no vidjelo se pun gorčine, ispalio kao grom iz vedra neba:

- Dosta je, nema više igre, gasim MNK Tin!

Ostali su ne samo gledatelji i oni koji su čuli Tihu u čudu. Nisu mogli vjerovati. Konsternirani Tihinim saopćenjem i njegovom odlukom mislili su da je onako vruć to priopćio, no on je nastavio:

- Nakon više od 30 godina Tin se gasi, a odgojio sam mnoge generacije malonogometaša. Ovako dalje ne ide, mi smo preveliko ime da bismo gubili od trećerazrednih ekipa, neka se nitko ne uvrijedi. A to nam se događalo u zadnje vrijeme zbog manjka igrača. Već dvije godine se mučim s igračkim kadrom i prelomio sam. Kad je riječ o ovom turniru pobijedili smo sa sedam igrača i na to sam ponosan. Ovo je veliki turnir i veliki događaj za naš grad i županiju, s nizom odličnih momčadi i zadovoljstvo je biti prvi, ali to ne mijenja ništa u mojoj odluci, mogu reći da smo se oprostili sa stilom, kazao je Knežević.

Netko je nakon ovoga što je čuo od Tihe, kazao:

-Tiho, falit ćeš ti i tvoji dečki, nemoj gasiti klub.

Sigurno je da malonogometna scena Zadarske županije bez Tina biti "oskrnavljena", teško će ih biti zamijeniti iako će dečki igrati u drugim klubovima, no Tin je Tin i ostati će vječno u sjećanju mnogih ljubitelja malog nogometa. Kako županije Zadar tako i šire, jer su nas naučili na uspjeh i pobjede, sada će to faliti.

Linker
23. travanj 2024 20:55