Hoće li Zidane preuzeti Brazil?

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
IZAZOV ZA ZIDANEA

‘Prevarili‘ su ga za klupu Francuske, ali Zizou bi mogao preuzeti jednu od najboljih reprezentacija!

Francuski L‘Equipe donosi kako je Zinedine Zidane jedan od najvećih favorita za upražnjeno mjesto
Piše: SNObjavljeno: 25. prosinac 2022. 16:24

Kompletna svjetska nogometna javnost je mislila kako će Zinedine Zidane preuzeti klupu francuske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. No, čelnici francuskog Saveza odlučili su dati novo povjerenje Didieru Deschampsu, a vijesti iz Francuske su govorile kako je legendarni Zizou bio prilično nezadovoljan tom činjenicom jer smatra da je na neki način prevaren.

No, Zidane bi svejedno uskoro mogao sjesti na klupu jednog reprezentativnog velikana. Naime, L‘Equipe donosi kako je upravo on među vodećim kandidatima za poziciju brazilskog izbornika.

Nakon što je Tite odstupio s dužnosti po ispadanju u četvrtfinalu Mundijala od strane Hrvatske, u Brazilu su se izgleda odlučili kako će sljedeći izbornik biti stranac. U prvi trenutak je u prvi plan iskočilo ime Josea Mourinha, onda su se u kombinaciji pojavili i drugi treneri poput Mauricija Pochettina, Thomasa Tuchela i Rafaela Beniteza, a sada L‘Equipe tvrdi kako Zidane ima velike šanse za preuzimanje ove vruće klupe.

Velika Zidaneova prednost je činjenica da je bio vrhunski nogometaš, a osim toga L‘Equipe ističe kako se Brazilcima svidjelo sve ono što je on radio na klupi Reala, a dodatna vrijednost leži u činjenici da je Zidane trenutno u statusu slobodnog trenera što znači da Brazilci ne moraju pregovarati s bilo kojim klubom kao što bi to bio slučaj da se odluče za Mourinha koji trenutno vodi Romu.

Linker
22. travanj 2024 04:05