Jurica Radić
ŽELE NA VRH

Priča iz Dnjipropetrovska: Imaju novca 'na bacanje', žele Bilića, vole Hrvate i Dalmaciju!

Platili smo 55 milijuna eura kupovinu igrača u zadnjih 18 mjeseci. I još ćemo ulagati. Dok je u Europi kriza, kod nas se manje osjeća financijski problem - priča sportski direktor
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. travanj 2012. 22:06

Dnjipro nema karizmu kijevskog Dynama, još manje Šahtara. Iako su u bivšem SSSR-u dvaput bili prvaci, u Ukrajini je njihov najveći domet drugo mjesto 1993. Dugo je Dnjipro bio na trećoj poziciji, ali već drugu sezonu zaredom ne uspijeva ući niti u 'top tri’. Metalist Harkiv ušao je u visoko društvo sa Šahtarom i Dynamom, a da situacija bude još složenija, Dnjipro se dva kola prije kraja aktualnog prvenstva bori za 4. mjesto. Samo ih bod dijeli od petoplasiranog Arsenala.

- Ako bismo završili na petoj poziciji, to bi bio veliki neuspjeh, premda ni četvrtu poziciju ne doživljamo kao neki zadovoljavajući rezultat - ustvrdio je Andrij Stetsenko, sportski direktor Dnjipra. Ne krije Stetsenko ni koliko su uložili u dovođenje igrača u proteklih godinu i pol dana.

- Platili smo 55 milijuna eura kupovinu igrača u zadnjih 18 mjeseci. I još ćemo ulagati. Dok je u Europi kriza, kod nas se manje osjeća financijski problem. Imamo viziju razvoja momčadi i trudit ćemo da što prije stignemo u sami vrh. Da se u budućnosti uspijemo boriti i za prvo mjesto.

Tri Hrvata su pod ugovorom u Dnjipru. Nikola Kalinić, Ivan Strinić te mladi Antonio Jakoliš koji se nalazi na posudbi u Krivbasu. Ima li još hrvatskih igrača koji su na meti Dnjipra?

- Hrvatsko tržište nam je jako zanimljivo i uvijek gledamo prema hrvatskim igračima. Ali u ovom trenutku ne vodimo pregovore niti s jednim hrvatskim igračem.

Osim hrvatskih igrača, Dnjipro je posljednjih mjeseci u domaćim medijima bio zastupljen i radi izbornika Slavena Bilića.

- U ovom trenutku je Bilić glavom u reprezentaciji, ali u budućnosti je sve moguće - kazao je Stetsenko i dodao: - Osobno mi se jako sviđa Bilićev trenerski stil.

Stetsenko će ovog ljeta ponovno prema Splitu.

- Svidjelo mi se u Splitu, a još ljepše je obići sve otoke. Prekrasno je vaše more. Kuća? Ne, neću kupiti kuću. Zasad samo ljetujem u Splitu.

Linker
23. rujan 2024 04:25