MI NEWS Nurphoto Via Afp
VELIKA TRAGEDIJA

Priča koja je potresla svijet! Zabio gol, trebao napustiti Tursku, a onda je donio odluku koja ga je stajala života

Odlučio je ostati sa suigračima nakon što je pružio odličnu partiju u svojoj posljednjoj utakmici
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. veljača 2023. 12:13

Nogometni svijet počeo se opraštati od Christiana Atsua (31) koji je nakon dvotjedne potrage pronađen mrtav uslijed stravičnog potresa koji je pogodio južni dio Turske. Na svojem Twitter profilu oglasili su se iz Newcastlea, engleskog premierligaša u čijem je dresu Atsu igrao od 2016. do 2021. te je postao miljenik navijača. - Duboko smo ožalošćeni saznanjem da je Christian Atsu tragično izgubio život u razornim potresima u Turskoj. Talentirani igrač i posebna osoba, uvijek će ga se rado sjećati naši igrači, osoblje i navijači. Počivaj u miru, Christiane - stajalo je u objavi.

Nedugo zatim, javio se bivši nogometaš Chelsea John Terry, koji je u londonskom klubu bio kapetan Atsuu nakon što je ganski nogometaš stigao iz Porta 2013. godine.

Atsu je iza sebe ostavio suprugu Marie-Claire Rupio Atsu i njihovo troje djece. Njegov stariji brat i sestra blizanka bili su nazočni izvlačenju njegova tijela, a sada će biti prebačen u Ganu kako bi bio pokopan u svojoj domovini.

Sablastan epilog ovoj priči dodaje saznanje da je igrač trebao napustiti Tursku samo nekoliko sati prije potresa i pridružiti se svojoj obitelji u Francuskoj. Ipak, odlučio je ostati nakon što je postigao pogodak u sudačkoj nadoknadi u Hataysporovoj utakmici Super lige protiv Kasimpase na dan potresa. - Kupio je kartu da odleti u Istanbul, a odatle u Francusku. Namjeravao je potražiti klub kako bi dobio veću minutažu - rekao je predsjednik kluba Fatih Ilek za turske medije pa dodao:

- Igrao je sjajno u svojoj zadnjoj utakmici, zabio je gol za pobjedu u posljednjoj sekundi. Zbog toga je nakon posljednjeg sučevog zvižduka bio toliko sretan. Odlučio je odustati od potrage za novim klubom jer je zbog ovako dobre partije htio ostati sa suigračima.

Televizijska voditeljica Kelly Somers objavila je na Twitteru. - Tragične vijesti o Christianu Atsuu. Radila sam u Bournemouthu kad je on bio tamo i bio je zasigurno najnježniji čovjek. I svaki put kad sam ga vidjela na utakmicama u godinama koje su uslijedile, nije propustio doći, pozdraviti me i pitati kako sam.

Linker
09. svibanj 2024 22:18