Luka Lucić
 SCREENSHOT: STUTTGARTER KICKERS
SPORTSKA I LJUDSKA TRAGEDIJA

Priča koja posebno boli nakon strašne smrti HR nogometaša: Bio je oduševljen što može igrati za Hrvatsku

‘Luka je igrao krilnog igrača, dobra tehnika, a bio je i dosta brz. Posebno se isticao karakterom‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 21:22

Tragična vijest iz Njemačke. Ondje je u sudaru s vlakom, u okrugu Esslingen, u pokrajini Baden-Württembergu poginuo mladi hrvatski nogometni reprezentativac do 17 godina Luka Lucić (16). Mladić je u jednom trenutku, vozeći se biciklom, namjeravao prijeći željezničku prugu, ali je baš u tom trenutku naletio vlak.


Šesnaestogodišnjak je zadobio teške ozljede, te je žurno helikopterom prebačen do bolnice u kojoj je nažalost, unatoč svim naporima liječnika izgubio život. Tragično preminuli Luka Lucić nastupao je za momčad Stuttgarter Kickersa, a također je igrao i za izabranu vrstu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.


Luka Lucić je za U-17 reprezentaciju debitirao u veljači ove godine u španjolskoj La Mangi. Mladi krilni igrač dobio je kod izbornika Tomislava Rukavine tri puta po 45 minuta u utakmicama protiv Norveške (2:1), Gruzije (2:3) i Poljske (0:4).


- Luka je igrao krilnog igrača, lijeva noga, dobra tehnika, a bio je i dosta brz. Posebno se isticao karakterom, bio je iznimno borben, za njega nije bilo izgubljene lopte, a i uvijek je bio njemački discipliniran. Vidjelo se da je školovan i da ima kvalitetu - priča nam Ivan Šaranić, mladi veznjak Dinama, koji se s nesretnim Lukom igrao u U-17 reprezentaciji.


Kakav je Luka bio izvan terena?


- Jako pristojan, ali i dosta samozatajan. Nije baš najbolje govorio hrvatski pa se više družio s dečkima koji su također došli iz Njemačke. No, vidjelo se odmah da je jako dobar i odgojen dečko. Bio je oduševljen što može igrati za Hrvatsku, sreću nije skrivao. Znali smo da jako voli svog imenjaka Luku Modrića, koji mu je bio nogometni uzor. Užasno je to što mu se dogodilo...

Linker
18. travanj 2024 12:24