SCREENSHOT INSTAGRAM
MAŠINA ZA GOLOVE

Priča o Srbinu koji je zaludio Englesku: ‘Da nisam nogometaš vjerojatno bih bio mafijaš, bio sam problem...‘

‘Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu‘
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 11:30

Srpski nogometni reprezentativac Aleksandar Mitrović nastavio je tresti mreže na Otoku, pa je tako bio strijelac i u posljednem kolu na domaćem terenu i slavlju protiv Brightona.

Prošle je sezone ovaj sjajni napadač zabijao u 43 navrata te je time postavio apsolutni rekord Championshipa kada je dovukao Fulham do elitnog razreda engleskog nogometa.

Ovaj 27-godišnjak rođen u Smederevu je i ove sezone nastavio sa sjajnim učinkom te je tako nakon pet odigranih kola postigao pet pogodaka, ispred njega je samo Cityjev Erling Haaland s jednim golom više. Danas je zaisgurno jedan od najboljih napadača u Europi, a kako sam kaže, da nije postao nogometaš vrlo vjerojatno bi se u nekom trenutku života okrenuo kriminalu.

- Otac mi je rekao da da nisam nogometaš da bih vrlo vjerojatno bio kriminalac ili kickbokser. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao iskoristiti svoj adrenalin. Nešto kao boks, oduvijek sam imao previše energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu. Lijepo mi je govorila majka - govorio je Mitrović Englezima prije nekoliko godina.

Da u njemu još uvijek ima ‘problematike‘ pokazao je i nedavno kada je svojem suigraču Tomu Cairneyu razbio staklo na automobilu. Mitrović se nakon dugogodišnje veze oženio za Kristinu s kojom ima dvoje djece, a nogometaševo bogatstvo procijenjuje se na oko sedam milijuna dolara.

Kada je nogometna karijera u pitanju, Mitrović je s 19 godina otišao iz Partizana u Anderlecht, a potom ga je kupio Newcastle za 18 milijuna eura. Nakon nekoliko odrađenih posudbi stigao je u Fulham za 25 milijuna eura.

Linker
03. svibanj 2024 16:45