SAM HODDE Getty Images Via Afp
OZLJEDA DO OZLJEDE

Prijateljski El Clasico skupo koštao Xavija, trener Barce već je u prvom poluvremenu ostao bez dvije zvijezde

Visoki intenzitet koji El Clásico uvijek zahtijeva ovoga puta uzeo je svoj danak u obje momčadi
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. srpanj 2023. 08:06

Visoki intenzitet koji El Clásico uvijek zahtijeva ovoga puta uzeo je svoj danak u obje momčadi, posebice Kataloncima.

Na američkoj predsezonskoj turneji čak tri igrača Barcelone morali su napustiti travnjak, redom Christensen, Araujo i Gündogan. Kod Reala je jedini nastradao lijevi bek Mendy, koji se i prijašnjih godina često borio s ozljedama.

Sa Xavijeve strane Christensen nije mogao provesti ni pola sata na terenu, dok je novopridošli Nijemac napustio travnjak u 42. minuti. Ovo su dva slučaja koja u ovom trenutku najviše zabrinjavaju, jer u slučaju Arauja Urugvajac je trebao liječničku pomoć, ali nije želio je napustiti igru, što pokazuje da ozljeda nije toliko jake naravi.

Christensen je u 28. minuti zamijenjen Ericom Garcíom, a dok je izlazio s terena, licem je pokazao prema De Jongu, dajući naslutiti da ima manju nelagodu u Ahilovoj tetivi. U svakom slučaju, reprezentativac je izgledao dobro tih nekoliko minuta. Čini se da se radilo o promjeni iz predostrožnosti.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Par minuta prije poluvremena listi ozlijeđenih pridružio se Gündogan . Novo pojačanje Barcelone primijetilo je nelagodu u mišićima aduktora nakon udarca. Umjesto Nijemca ušao je Sergi Roberto, koji se spremao zamijeniti Arauja. Ubrzo nakon toga Real je također primijetio zahtjeve El Clásica. U 45. minuti Mendy nije mogao dočekati ni kraj poluvremena, a umjesto njega je u igru ušao Fran García.

Rezultat je u konačnici unatoč ozljedama otišao na stranu Barcelone, koja je slavila rezultatom 3:0. Luka Modrić je za poraženi sastav igrao od 58. minute.

Linker
20. svibanj 2024 15:21