CROPIX
VEĆ JE ZABORAVLJEN?

PRIJE DVIJE GODINE POMPOZNO JE OTIŠAO U REDOVE TALIJANSKOG VELIKANA: Dinamov dijamant slavi 23. rođendan, a o karijeri mu se već govori u perfektu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2020. 16:02

Talijanski sportski dnevnik Corriere dello Sport jedan je dio svog prostora posvetio i bivšem igraču Dinama te nekadašnjem mladom hrvatskom reprezentativcu, Anti Čoriću. Tekst pod naslovom: Roma, sjećaš li se Ćorića?" izašao je baš na dan njegovog 23. rođendana kojeg ovaj Zagrepčanin danas slavi.

Bio je još ne tako davno, u ljeto 2018. godine najvatrenija priča ljetnog prijelaznog roka. Tada je, u transferu vrijednom osam milijuna eura, uz milijun eura godišnje plaće po ugovoru s Maksimira prešao na Olimpico te potpisao za ponos Rima. Ali, tek su tada počele nevolje za dečka koji je trebao biti "šlag na torti" posla tadašnjeg Rominog sportskog direktora Monchija.

Prošle je sezone u Romi upisao svega tri nastupa - ukupno 22 minute nogometa kroz dvije utakmice u Serie A, te još 26 minuta igre u jednom nastupu u Ligi prvaka. Dakle, nije očarao niti Eusebia di Francesa, a još manje Claudija Ranierija koji su mu rekli da priliku za sreću ode potražiti negdje drugdje.

Otišao je u Španjolsku, među drugoligaše u Almeriju. Tamo, također mrvice. Ukupno 12 nastupa, zadnji tek - 22. prosinca prošle godine. Otkako je sve stalo, brojka utakmica na kojima nije bio niti u zapisniku svoje momčadi je na okruglih deset zaredom. A i od 12 odigranih utakmica, samo dvaput je na terenu bio od prvog do zadnjeg sudačkog zvižduka. Jedina pozitivna stvar je što je u Almeriji postigao barem nešto, a to su tri asistencije.

Što dalje? Corriere piše da su iz Almerije spremni poslati ponudu za otkup njegova ugovora od Rome. Ali, voljni su ponuditi samo šest milijuna eura. To je jedna opcija, a druga je - produljiti posudbu na sljedeću sezonu pa onda tek na ljeto 2021. razmatrati opciju otkupa.

Linker
20. travanj 2024 11:21