SUPER7
YT PREMIJERA

Prije par dana postali su dio elitnog razreda, a danas ‘TOČNO U PODNE’ se natječemo s njima

Novi, unaprijeđeni recreativo bit će poseban zbog Sportreacta, hrvatskog start-upa
Piše: PromoObjavljeno: 18. svibanj 2023. 12:19

Došao je i taj dan. Momci iz Rudeša ostvarili su svoj cilj i san o povratku u elitni razred hrvatskog nogometa. A mi smo u našem recreativu ugostili njihove ‘španere’. Podsjetimo, recreativo je koncept u kojem se naš voditelj - rekreativac, natječe s profesionalcima u nogometnim izazovima, a ideja je da kad sljedeći put opsujete nekog od njih da se sjetite ovog momenta i sebi osvijestite da nogomet i nije tako lagan sport. E pa sad kliknite na video i bacite oko kako je rekreativac prošao u duelu s Aleksom, Tomom i Rokom - vrhunskim momcima iz kvarta na zapadu Zagreba:

Apsolutno moramo zahvaliti i našim suradnicima iz Sportreacta koji su nam omogućili da dizajniramo odličan test koji ćemo pokušati odraditi sa što više hrvatskih klubova koji sudjeluju u SuperSport HNL-u. Njihov CEO i osnivač, Anto Širić otkrio nam je kako su u suradnji s voditeljem osmislili vježbe i imena koja će biti dio Sportreactovog ‘recreativo testa’: ”Zaista smo uzbuđeni zbog ove suradnje - uživali smo na snimanju s vrhunskim profesionalcima, a evo i što svaka vježba nudi te kako smo ih nazvali:

1. Joško GvaDRILLol

U ovoj vježbi sportaš reagira isključivo na zelenu boju na način da deaktivira senzor pomoću lopte. Vježba je super jer razvija reakciju, periferni vid, sposobnost kontrole lopte i koordinacija. Sve karakteristike koje posjeduje mladi reprezentativni stup obrane.

2. Luka Vision

U ovoj vježbi igrač na vizualni podražaj mora odraditi skeniranje prostora iza sebe i pronaći određeno slovo, u ovom slučaju to su slova f i g, ukoliko vidi slovo f ide na čunj f, a ukoliko vidi slovo g ide na čunj g. Drill je top za treniranje jedne od najbitnijih sposobnosti u nogometu, a to je skeniranje i donošenje odluke ovisno o uočenim podražajima tokom skeniranja - ne kaže se bezveze da naš trofejni kapetan vidi ‘dvije akcije unaprijed’.

3. Zig-Zag Perija

U ovoj vježbi sustav koristi kombinaciju fotoćelija i svjetala kako bi kreirao reaktivni dril u kojem sportaš razvija agilnost, donošenje odluke, reakciju i skeniranje. Na početku sportaš trči maksimalnom brzinom i prolazi kroz klasični ZIG-ZAG test promjene smjera, prolaskom kroz zadnju fotoćeliju pale mu se svjetla na rebounderu (lijevom ili desnom) u toku aktivnosti mora skenirati, donijeti odluku i reagirati, u tom trenutku iz klasičnog COD (change of direction) drilla prelazimo u reaktivnu agilnost, nakon dodavanja s rebounderom igraču se pali određena meta u koju mora plasirati loptu.

4. Kova drill

Takozvana kraljica, prekrasan prikaz Sportreact sustava i njegovih mogućnosti kombiniranja fotoćelija i svjetala kako bi se kreirao reaktivni dril ali isto tako i specifični soccer drill za razvoj sposobnosti igrača. Prolaskom kroz prvi gate na uređaju se pali crveni ili plavi signal, ovisno o signalu sportaš donosi odluku i obilazi s plave ili crvene strane, nakon toga vraća se u sredinu i ponovo mora donijeti tu odluku,a zatim prolazi kroz gate koji nakon toga pali lijevi ili desni signal - jedan klasični Y test reaktivne agilnosti, ovisno o signalu sportaš donosi odluku i trči do modula, zaobilazi ga i ponovo sprinta u sredinu i prolazi kroz gate, prolaskom kroz taj gate (fotoćeliju) aktivira se jedno od dva svjetla na golu koje sportaš mora pogoditi.”

Nakon ovoga, zaista jedva čekamo sljedeći recreativo.

Linker
01. svibanj 2024 06:29