Andrea Agnelli
 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
USKORO NA TV-U

Priprema se dokumentarni film o revolucionarnoj ideji koja je potresla nogometni svijet

Inicijalna ideja je bila da film bude gotov do kraja ove godine...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. listopad 2021. 11:43

Ako je vjerovati dobro obaviještenom Daily Mailu, uskoro bi svjetlo dana u obliku dokumentarne serije po uzoru na Netflix, mogla ugledati priča o 48 sati koje su potresle nogometni svijet u travnju ove godine.

Riječ je o pokušaju da se osnuje europska nogometna Super liga od strane najmoćnijih europskih klubova. Za potrebe snimanja serije već su uspostavljeni kontakti s vodećim ljudima, uključujući UEFA-u i FIFA-u, kako bi se napravili razgovori i otkrila pozadina uspona i još bržeg pada Super lige.

Predsjedniku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu, žestokom protivniku Super lige, već je prišla jedna produkcijska kompanija, kao što se sluti da su u tom pogledu involvirani i ljudi iz FA i Premier League. Mete za intervjue su također predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, jedan od najvećih zagovaratelja Super lige.

U toj Super ligi mjesta su trebali pronaći vodeći engleski klubovi (oba Manchestera, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham), a kako je odjek među navijačima bio vrlo negativan, tako postoje prilično velike sumnje da će baš svi iz tih klubova pristati govoriti o tome.

Od produkcijske tvrtke Fulwell 73 naručeno je od strane Skya snimanje dokumentarca u trajanju od 90 minuta. Inicijalna ideja je bila da film bude gotov do kraja ove godine, ali se očekuje da će biti spreman za prikazivanje i ranije. Najmanje još jedna tvrtka se uhvatila posla oko snimanja, doznaje Sportsmail.

Ono što se događalo u travnju, u samo dva dana, zaprepastilo je vlasnike klubova involvirane u Super ligu, jer nisu očekivali takav ujedinjeni kriticizam navijača. Sada se doznaje i da će više od polovice članova Europske unije podnijeti tužbu na Europskom sudu pravde. Od 27 zemalja, 16 ih je podnijelo žalbu protiv ESL-a sudu u Luksemburgu. Među tim zemljama su Španjolska i Italija, a bit će i Njemačka.

Linker
19. travanj 2024 18:45