POTPUNO NOVO IZDANJE

Priprema se malonogometni spektakl u Križevcima, nagrada za prvo mjesto 14.000 eura

Za uzlet je zaslužan organizacijski tim u koji se sa savjetodavnom funkcijom uključio Tihomir Gudić
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2023. 23:13

Križevački malonogometni turnir godinama je slovio za jedan od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj. Nakon godina stagnacije uslijed korone i smanjenih organizacijskih kapaciteta 23. izdanje turnira koji će se održati od 12. prosinca do 6. siječnja u dvorani Ljudevita Modeca u Križevcima pretendira zauzeti tron najvećeg turnira u Hrvatskoj te postati pandan slavnoj Kutiji šibica.

Za takav uzlet zaslužan je pojačani organizacijski tim u koji se sa savjetodavnom funkcijom uključio Tihomir Gudić, dugogodišnji menadžer iz područja sporta koji je već 18 godina i izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih, a prije svega osoba koja je oduvijek senzibilna na razvoj lokalnog sporta i sportske infrastrukture.

Znamo da ste iznimno zaposlena osoba koja operativno vodi najveću sportsku amatersku manifestaciju u Europi za četiri zemlje, sportski ste direktor Atletskog kluba Novi Pazar, uključeni i u mnogobrojne inicijative za razvoj atletike u Hrvatskoj.… Kako je došlo do uključenja u pomoć organizatorima Križevačkog malonogometnog turnira?

- Inicijalni poriv bila je želja da svojom podrškom i iskustvom te zajedničkom suradnjom napravimo organizacijski iskorak i turnir postavimo u vrh amaterskih sportskih manifestacija u Hrvatskoj. Uključenje u savjetodavnu pomoć oko organizacije turnira dogodilo se na poziv gradonačelnika i organizatora, a poticaj je bila želja da naš lokalni turnir, koji je nakon korone i uslijed drugih okolnosti počeo stagnirati podignemo na višu razinu i postavimo ga na mapu Hrvatske kao primjer uspješne suradnje struke i poduzetništva.

Kakav je plan, kako mislite podići turnir na tako visoku razinu?

- Baza je uvijek bila tu, no za prave rezultate nedostajao je poduzetnički duh i menadžerski pristup ovom projektu. U tom dijelu sam uključio sve svoje resurse i svoj operativni tim, tako da smo u kratkom vremenu, i za prvu godinu, ostvarili značajan iskorak u marketinškom, sponzorskom i eventskom dijelu organizacije. Tako će 23. izdanje Ožujsko malonogometnog turnira Križevci 2023. okupiti rekordan broj ekipa i svojim obimom aktivnosti premašit će direktne konkurente u svojoj kategoriji. Cilj je okupiti više od 100 ekipa, kako bi osigurali kvalitetne utakmice kakve naša publika i zaslužuje. Nagradni fond premašit će sve dosadašnje turnire tako da smo za glavni turnir za 1. mjesto osigurali 14.000 eura, za drugoplasiranu ekipu 7.000 eura, za treće mjesto 5.000 eura te za 4. mjesto 2.000 eura.

Kakav će biti format turnira?

- Turnir će započet grupnom fazom i to tako da će jedna grupa će sadržavati tri ekipe koje će se razigrati u jednom danu, što će garantirati najbolje sastave svih ekipa svaki dan i vrhunske nogometne izvedbe. Nakon razigravanja grupa, dvije ekipe od tri će nastaviti sudjelovanje po knock out sistemu. Najavile su nam se i najjače malonogometne ekipe iz susjednih zemalja, čime će naš turnir dobiti i međunarodni karakter. Ovim putem pozivam sve zainteresirane ekipe da se do 10. prosinca prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Bogati nagradni fond osiguran je i za Županijski turnir koji će se paralelno odigravati. Prvoplasirana ekipa osvojit će 2.000 eura, drugoplasirana 1.000 eura, treća 600 eura i četvrta 300 eura.

- Izrazito sam senzibilan na razvoj našeg lokalnog nogometa, jer sam i sam potekao iz lokalne nogometne sredine. Cilj ovog turnira je okupiti sve zaljubljenike u nogomet, pružiti Križevcima sportsko-zabavni spektakl kakav naš grad zaslužuje te stanovnicima grada omogućiti platformu za druženje i zajedništvo-vrijednosti koje želimo njegovati i potaknuti.

Uz redovno odigravanje turnira pripremili i ste i još jednu nogometnu poslasticu-revijalnu utakmicu legendi Kutije šibica protiv legendi igrača iz križevačkog kraja?

Svečano otvorenje turnira smo ove godine također htjeli podići na novu razinu, tako da će publika moći uživati i u revijalnoj utakmici koja će okupiti mnogobrojne poznate nogometaše koji su sudjelovali na turniru i Kutiji šibica prethodnih godina. Neki kao aktivni sportaši nisu uspjeli osvojiti ove pobjedničke pehare, pa smo im na ovaj način htjeli odati priznanje i mogućnost da pokažu svoje vještine u probranom društvu zvijezda.

Još jedna novost je da će se finale turnira po prvi puta izravno prenositi na televiziji?

- Već za ovu godinu postavili smo si visoke organizacijske ciljeve tako da će se finale 6. siječnja prenositi izravno na SK televiziji. Ostvarenje svih ideja je put koji iziskuje vrijeme, no smatram da smo za ovu godinu već pokazali koliko se u malo vremena s pravilnim pristupom, iskustvom i angažmanom može postići.

Uz bogati sportski program, ove godine ste osigurali i izniman zabavni program?

- Za svaki veliki sportski događaj, uz iznimnu organizaciju, odlične i kvalitetne sudionike nužno je osigurati i dodatni zabavni program za gledatelje. Svi popratni programi daju dodatni marketinški i sponzorski potencijal i time se dobiva prava zaokružena priča koju ove godine želimo predstaviti u Križevcima. Osigurali smo nastupe vodećih regionalnih zvijezda, tako će u sklopu svečanog otvorenja Turnira 12. prosinca nastupiti Indira Forza s tamburaškim sastavom Kas, 26. prosinca koncert će održati Željko Samardžić, a 4. siječnja Miroslav Ilić. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.hr te na dane koncerata na ulazu u dvoranu. Za finale turnira 6. siječnja za spektakl na terenima pobrinut će se majstori malog nogometa, a za popratni spektakl ću se ja pobrinuti.

Na pitanje kako nakon ovakvih estradnih imena, još veći spektakl 6. siječnja mogu samo prirediti Zdravko Čolić i Aleksandra Prijović, kako smo čuli iz kuloara, gospodin Gudić samo se zagonetno nasmiješio...

Linker
09. svibanj 2024 08:29