IZ FRANCUSKOG TABORA

Pritisak urodio plodom, Ribery na klupi! Omeyer i Blanc na temu: 'Kako slomiti Hrvate?'

Osim izbornika Blanca na popriličnom udaru kritika zbog slabe predstave u slabašnom Luksemburgu je krilni dvojac Ribery - Malouda. Kritičari su posebno naoštrili pera protiv Riberyja,
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2011. 12:41

Izvedbom u Luksemburgu Francuzi nisu nikoga oduševili, no s nova tri boda Tricolori su se učvrstili na čelu skupine D kvalifikacija za EP 2012. A izbornik Francuske Laurent Blanc najavio je da bi u utakmici s Hrvatskom na St. Denisu priliku mogao dati i nekim igračima, koji do sada nisu bili u prvom planu.

- U početnom sastavu protiv Hrvatske moglo bi biti nekih promjena, no ne previše u odnosu na utakmicu s Luksemburgom. Još i prije petka sam isplanirao tko bi mogao igrati protiv Hrvatske, no želio sam pričekati završetak utakmice s Luksemburgom kako bih mogao realizirati taj plan. Sada kad smo ispunili osnovni cilj, protiv Hrvatske možemo isprobati neke nove kombinacije - kazao je Blanc, koji nije želio otkriti sastav, no francuski mediji pretpostavljaju da bi on mogao izgledati ovako: Lloris - Sagna, Mexes, Rami, Clichy - Diarra, M’Vila - Menez, Nasri, Malouda - Benzema. U odnosu na utakmicu s Luksemburgom na klupi bi mogli ostati Gourcuff, Ribery i Evra, a prednost bi trebali dobiti Diarra, Menez i Clichy.

Osim izbornika Blanca na popriličnom udaru kritika zbog slabe predstave u slabašnom Luksemburgu je krilni dvojac Ribery - Malouda. Kritičari su posebno naoštrili pera protiv Riberyja, koji se među Galske pijetlove vratio prvi put nakon prošlogodišnjeg Mundiala, a obojici im se zamjera da mnogo više daju u klupskim dresovima nego u reprezentaciji.

- Razočaran sam svojim nastupom u Luksemburgu, no zadovoljan sam rezultatom - kazao je Malouda, kojem se na dušu stavlja da je protiv Luksemburga premalo probijao po svom lijevom krilu i da je bio suviše pasivan i neaktivan.

- Hrvatska je tehnički jako dobra momčad, a vjerojatno će se postaviti vrlo oprezno i paziti da ne izgubi loptu - otkrio je Malouda što očekuje od sutrašnje utakmice s ranjenim Vatrenima.

Na treningu Tricolora u ponedjeljak se pojavio i vratar francuske rukometne reprezentacihe Thiery Omeyer, poznatiji kao 'krvnik Kauboja'. Je li ponajbolji svjetski rukometni vratar otkrio Blancu i Francuzima recept za 'uništavanje hratskih ambicija' doznat ćemo u utorak na St. Denisu

Linker
22. rujan 2024 14:31