Laurence Griffiths/Getty Images
OTKRIO U AUTOBIOGRAFIJI

PRIZNANJE BIVŠE ZVIJEZDE MAN. UNITEDA NA OTOKU ODJEKNULO POPUT TOPOVSKOG UDARA 'Bio sam u teškoj depresiji dvije godine...sjedio sam i zurio u prazno'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. listopad 2018. 20:50

U engleskim je medijima poput topovskog udara odjeknuo dio serijalizirane autobiografije, objavljen u “The Timesu”, bivšeg reprezentativca i veznjaka Manchester Uniteda, Michaela Carricka (37), u kojem je priznao da je imao velikih problema s depresijom...

- Nakon 0:2 poraza u Rimu 2009. godine u finalu Lige prvaka protiv Barcelone, dvije sam godine bio u teškoj depresiji! Pogriješio sam kod prvog gola Barcelone i pitanje zašto sam to učinio pratilo me dvije godine! Nakon te utakmice otišao sam na odmor na Mallorcu sa suprugom Lisom i tada 15-mjesečnom kćeri Louiseom i u dva tjedna progovorio sam tek nekoliko rečenica! Želio sam biti sam, sjedio sam i zurio u prazno, sigurno nisam bio baš najbolje društvo svojoj supruzi i djetetu - rekao je Carrick i nastavio:

- A sve je kulminiralo godinu poslije na SP u JAR - umjesto da se veselim što sam član nacionalne vrste koja igra na SP, ja sam samo želio ići kući! Želio sam se što prije vratiti doma i sjesti u vrt, dok se moja kći igra pokraj mene. Bila mi je najbolje društvo, još je bila premala da razumije što mi se događa i ništa nije pitala.

No ispovijest u “The Timesu” ide i dalje.

- Nikad o tim svojim problemima nisam razgovarao ni sa “šefom” Alexom Fergusonom, niti sam sve svoje probleme otkrio obitelji. Bilo mi je previše bolno pričati o tome, a dobro znam da sam tada jako razočarao “šefa”. Uglavnom, ja sam otišao poslije te utakmice iz Rima, ali Rim, čini se, nikad nije otišao iz mene - bolno je priznanje ovog nogometaša, koji je za United odigrao 481 utakmicu, za reprezentaciju Engleske nastupio je 34 puta, a sad je pomoćni trener Joseu Mourinhu u Unitedu.

Linker
05. svibanj 2024 04:51