AFP
ISKRENO DO BOLI

Priznanje velikana koje se čekalo više od 30 godina: Sram me je zbog onoga što smo radili Maradoni!

Neke od najzanimljivijih utrka za naslov talijanskog prvaka vodili su Maradonin Napoli i Milan
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2020. 19:35

Paolo Maldini, legendarni branič Milana i talijanske nogometne reprezentacije, pošteno je priznao kako se osjećao posramljeno kada je pogledao video-isječke zajedničkih duela s Diegom Maradonom koji je u srijedu tragično preminuo u 61. godini života.

Neke od najzanimljivijih utrka za naslov talijanskog prvaka u povijesti Serie A vodili su Maradonin Napoli i veliki Milan krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina proteklog stoljeća.

Tada mladog Maldinija u nekoliko je navrata zapala nezahvalna zadaća da mora čuvati Maradonu.

image
Paolo Maldini
GIUSEPPE MAFFIA/NurPhoto

"Niste ga mogli uloviti. Sjedio sam pokraj njega na dodjeli nagrada u Kući slavnih Serie A gdje su prikazivali neke naše zajedničke video-isječke. Uvijek sam smatrao da sam prilično korektan branič, ali moram priznati da sam u tim nekim situacijama radio užasne prekršaje na njemu. Bilo je to zato jer je uvijek predvodio što ću napraviti, pa sam zato kasnio", rekao je Maldini u razgovoru za francuski Telefoot, pa dodao:

"Diego je bio prebrz i tukli su ga tijekom cijele karijere svaku utakmicu. Osjetio sam se posramljeno i ispričao sam mu se nakon tog video-isječka. Također sam tada shvatio više nego ikad koliko je brzo kontrolirao loptu i mijenjao smjer. Bio je zaista izvanredan."

Linker
22. travanj 2024 22:52