CESAR RANGEL/AFP/PROFIMEDIA Cesar Rangel/afp/profimedia
PROBUDIO SUMNJE

Procurila skandalozna snimka, legenda Barce namjestila cijelu ligu? ‘Smirite se, dat ćemo vam tri boda...‘

‘Nazvat ću predsjednika sudaca, posoje stvari koje možemo učiniti, ali moraš biti diskretan‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. srpanj 2023. 14:48

Samuel Eto‘o ostao je zapamćen kao jedan od najboljih afričkih igrača modernog doba, a sada je čelni čovjek Kamerunskog nogometnog saveza i nalazi se u središtu skandala, prenosi afrički portal Camfoot. Naime, spomenuti medij objavio je audio-snimku razgovora koji budi sumnje u namještanje utakmica, pri čemu je Eto‘o iskoristio poziciju predsjednika i odigrao glavnu ulogu.

U objavljenim materijalima čuje se kako proslavljeni bivši napadač Barce i Intera razgovara s Valentinom Fwainom, predsjednikom Victorije Uniteda, momčadi koja je u travnju ostvarila promociju u prvu ligu. Eto‘o i Fwain razgovaraju o situaciji u prvenstvu, a predsjednik kluba govori mu da im je sudac naštetio u više navrata i da će Victoriji biti teško izboriti se za plasman. Potom Samuel Eto‘o odgovara, a zbog izrečenog se sumnja da je obećao Fwainu promociju, odnosno utjecao na suce da bi osigurao Victoriji ulazak u prvu ligu:

- Smirite se, dat ćemo vam tri boda i predložiti suce, uvjeravam vas. Još nisam stigao kući, vani sam, brate. Nisam imao vremena ni čuti se s predsjednikom sudaca, ne mogu sada izravno nazvati suce i reći im da budu oprezni. Ali mogu nazvati predsjednika. Postoje stvari koje možemo učiniti, ali moraš biti jako diskretan, brate - navodno je kazao Eto‘o.

Razgovor datira s početka godine, a spomenuti kamerunski portal Camfoot čvrsto drži da je Victoria United dobila jamstvo napretka od samog Eto‘oa, kojem upućuju i nekoliko kritika:

"Eto‘o je obećao vratiti veličinu kamerunskom nogometu, ali on je u središtu namještanja utakmica", piše Camfoot.

Skandalozni incident događa se samo dva dana nakon što je Eto‘o ponosno najavio nove promjene u skladu s financiranjem FIFA-e, koja im je dodijelila 6,5 milijuna dolara.

Linker
25. travanj 2024 02:49