AFP
Tužan detalj

Procurile posljednje riječi velikog Diega Maradone, kratko se obratio nećaku i ubrzo je umro

Maradona je u srijedu ujutro doručkovao, ali je izgledao blijedio i žalio se da mu je hladno
Piše: SN, HinaObjavljeno: 26. studeni 2020. 12:33

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona u srijedu poslijepodne po hrvatskom vremenu je izgubio životnu bitku i preminuo u 61. godini života.

Malo po malo u javnost cure pojedinosti vezani uz njegovu smrt. Tako se u argentinski medijima pojavila informacija da je svijet za njegovu smrt doznao dva sata nakon obitelji. Isto tako navodi se da je Maradona u srijedu ujutro doručkovao, ali da je izgledao blijedio i da se žalio da mu je hladno.

"Muka mi je i osjećam se bolesno", rekao je navodno Maradona svom nećaku u srijedu, nakon čega se vratio u krevet. Kada je oko podneva po argentinskom vremenu medicinska sestra ušla u njegovu sobu, nije davao znakove života. Uslijedila je brza reanimacija, ali nije mu bilo spasa.

Iako su prve informacije govorile kako je legendarni Diego Maradona preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala kako je glavni uzrok smrti bio akutni edem pluća.

Oko milijun Argentinaca moglo bi tijekom četvrtka i petka sudjelovati u Buenos Airesu na javnom ispraćaju preminulog Diega Maradone, izvijestile su u srijedu navečer novine La Nacion i Clarín pozvavši se na neimenovane izvore iz argentinske vlade.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena umro je u srijedu u 60. godini od zatajenja srca nakon što se u kući u predgrađu Buenos Airesa oporavljao od operacije glave. Posljednji ispraćaj bit će organiziran u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada.

"Premda nije sigurna u broj, vlada procjenjuje kako bi nogometnu zvijezdu moglo ispratiti više od milijun ljudi tijekom 48 sati", piše Clarín.

Linker
23. veljača 2021 02:02