NIKE/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
NESTVARNA CIFRA

Procurili detalji: Haaland potpisao jedan od najvećih ugovora u nogometnoj povijesti, ali ne s Manchester Cityjem

Priključio se društvu koje čine igrači poput Mbappéa, Ronalda, Rashforda, Kanea...
Piše: SNObjavljeno: 04. travanj 2023. 10:41

Erling Haaland potpisao je krajem ožujka novi 10-godišnji ugovor s Nikeom, a sada su se pojavile informacije koje otkrivaju pomalo nestvarnu cifru iza tog posla.

Prema pisanjima španjolske Marce, napadač Manchester Cityja zahvaljujući ovom ugovoru zarađivat će više od 22.7 milijuna eura godišnje što bi mogao biti najveći sponzorski ugovor u nogometnoj povijesti.

"Svojim rekordnim golgeterskim brojkama obilježio je ne samo sadašnjost, već i budućnost ove igre. On je nasljednik devetke i napadač nove generacije", poručili su iz Nikea čije će kopačke po travnjacima nositi jedan od najubojitijih napadača današnjice koji je u 37 nastupa za Manchester City upisao čak 42 pogotka.

Erling je s Nikeom surađivao od svoje 14 godine, ali mu je prethodni ugovor istekao u siječnju 2022. i od tada je viđen u kopačkama koje su proizvodili Adidas i Puma. Mjesecima se stoga nagađalo o tome kako bi mogla završiti bitka najvećih svjetskih brendova sportske odjeće i obuće, ali pobjedu je u konačnici odnio američki gigant Nike.

Norveški stroj za golove je, kako tvrde engleski mediji, suradnju s Nikeom nastavio zbog svog idola, legendarnog Brazilca Ronalda.

Nike je tako ovim ugovorom osigurao još jednu veliku nogometnu zvijezdu, a Haaland se priključio društvu koje čine igrači poput Kyliana Mbappéa, Marcusa Rashforda, Harryja Kanea, Kevina De Bruynea, Cristiana Ronalda...

Linker
29. travanj 2024 13:57