PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
USKORO SLUŽBENA POTVRDA?

Procurili detalji novog Realovog posla: Iz Madrida odlazi napadač kojem je Kovač promijenio karijeru

U Madrid je stigao u ljeto 2019. u transferu vrijednom čak 63 milijuna eura
Piše: Andro PolićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 08:39

Luka Jović (24) uskoro bi trebao postati novi igrač Fiorentine. Srpski napadač i još uvijek aktualni član Real Madrida, ugovor s „violama“ trebao bi potpisati idućeg tjedna, prema pisanju talijanskog Sky Sporta.

Jović je u Firencu trebao doći na posudbu, međutim, čini se kako je Fiorentina uspjela osigurati besplatan transfer, a ugovor bi trebao potpisati na dvije godine. Međutim, Real će imati 50% iznosa od njegovog idućeg transfera.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

U Madrid je stigao u ljeto 2019. iz frankfurtskog Eintrachta u transferu vrijednom čak 63 milijuna eura. Za „kraljeve“ je upisao 51 nastup, odnosno odigrao je tek 1563 minute i zabio samo tri pogotka.

U Njemačkoj je igrao pod palicom hrvatskog trenera Nike Kovača, a svoje razdoblje u Frankfurtu završio je s 40 golova u 93 odigrane utakmice.

- On je trener koji je promijenio moju karijeru. Čovjek koji mi je pokazao pravi put. Sretan sam što sam surađivao s njim - svojevremeno je Jović hvalio Kovača.

image

Niko Kovač i Luka Jović

ELMAR KREMSER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Fiorentina ima nedavno pozitivno iskustvo sa srpskim napadačem. Dušan Vlahović u svom je firentinskom mandatu zabio 49 pogodaka, a njegov transfer u Juventus u siječnju ove godine klubu je donio oko 82 milijuna eura.

Linker
30. travanj 2024 19:35