Ruslan Valiullin (lijevo)
 FRANCK FIFE Afp
ZATAŠKAN JE NJEGOV NALAZ?

Procurio skandal: Igrao protiv Hajduka, spasio reprezentaciju i postao junak, pa pao na doping testu

Kazahstanski nogometaš koji je igrao protiv Hajduka u Konferencijskoj ligi, pao je na doping testu
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2021. 10:48

Riječ je u Ruslanu Valiullinu, inače igrač kazahstanskog Tobola koji je izbacio Hajduk iz natjecanja. Valiullin je bio kazahstanski junak u nedavno odigranom kvalifikacijskom ogledu za SP protiv Ukrajine. Zabio je oba gola za svoju reprezentaciju u 2:2 remiju, a onaj drugi u 95. minuti za konačni rezultat i spas boda.

Svjetski mediji navode kako je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv 27-godišnjeg igrača i Kazahstanskog nogometnog saveza zbog sumnje da je u utakmici protiv Ukrajine nastupio pod utjecajem nedozvoljenih sredstava.

Valiullin je 12. kolovoza poslijed uzvratne utakmice 3. pretkola Konferencijske lige između Tobola i Žiline podvrgnut redovnom testiranju. Navodno je igrač bio pozitivan na zasad nepoznatu supstancu, a iz Kazahstanskog nogometnog saveza tvrde da su takav nalaz dobili tek 2. rujna. Dakle dan nakon okršaja Kazahstana i Ukrajine u kvalifikacijama za SP.

Iz Kazahstanskog saveza također tvrde da igrač nije ništa znao, nego je zbog ozljede mišića propustio utakmice protiv Finske i BiH.

Nakon što je ovakva vijest procurila u javnost Ukrajinci su, očekivano, poludjeli i traže registraciju susreta protiv Kazahstana s 3:0 u njihovu korist.

"Ruslan kaže da ništa nije znao. U toj utakmici zadobio je ozljedu mišića i zbog toga nije sudjelovao u dvije utakmice koje su uslijedile", rekao je Azamat Aytkhozhin iz Kazahstanskog nogometnog saveza.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti, ali bodovna situacija u kvalifikacijskoj skupini D mogla bi se lako promijeniti.

Trenutno je Ukrajina druga s 5 bodova, isto koliko ima i trećeplasirana Finska, dok je na vrhu Francuska sa 12 bodova. Kazahstan je na začelju sa 3 boda.

Linker
23. travanj 2024 21:47