Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
PIŠE IGOR MARINOVIĆ

PROSINEČKI JE NAJVEĆI DOBITNIK (BESMISLENE) AMERIČKE TURNEJE Isti oni koji su smatrali da ne smije postati izbornik BiH, sada ga dižu u zvijezde

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 02. veljača 2018. 16:45

Kako u BiH nema sredine, odnosno ide se iz krajnosti u krajnost, tako i sentimenti javnosti prema svemu vezanom za reprezentaciju, momčad za koju (iskreno) navija tek polovica države, skaču poput linija na EKG-u. Isti oni koji su smatrali da Robert Prosinečki ne smije postati izbornik BiH, jer će tako, tvrdili su, uzeti kruh domaćim trenerima, sada ga dižu u zvijezde.

Isti oni koji su pokapali BiH nogomet nakon ispadanja iz kvalifikacija za SP u Rusiji te drugog uzastopnog neuspjeha u kvalifikacijskim kampanjama, sada ‘propovijedaju’ kako u mladoj reprezentaciji i domaćoj ligi leži budućnost.

Sve to dogodilo se nakon što je Prosinečki uzeo - jedan bod na američkoj turneji. Naravno, radi se o prijateljskim utakmicama, ali remi (0:0) s Amerikancima u Los Anglesu u nedjelju te minimalni poraz od Meksika (0:1) golom Huga Ayale u 65. minuti, u BiH javnosti u četvrtak ujutro dočekani su s puno odobravanja. Ne zbog samih rezultata, nego zbog činjenice da od momčadi koju je poveo u Ameriku apsolutno nitko nije ništa očekivao.

Ipak, ta ekipa sastavljena od igrača iz Premijer lige BiH, pojačana Medunjaninom koji igra u Americi, vratarom Šehićem iz Karabaha te Tomićem iz Olimpije, pokazala je iznenađujuću dozu borbenosti i zalaganja, što je i razumljivo jer ogromna većina njih nikada ne bi dobila priliku zaigrati ovakve utakmice da nisu izvan FIFA-inog kalendara.

- Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Borba, trka, zalaganje su bili izvanredni. U drugom je umor učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe i nemam im šta zamjeriti. Ukupan dojam sa ove turneje je vrlo dobar - zadovoljan je Prosinečki nakon prve dvije utakmice na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iako će za natjecateljske utakmice pozvati možda trojicu ili četvoricu igrača iz ove momčadi, hrvatski trener tvrdi da je ipak proširio bazu za izbor.

- Ima momaka koji će brzo biti u A momčadi. Moram pohvaliti vratare Šehića i Pirića, zatim Medunjanina koji je prvi put igrao na poziciji stopera, a dobili smo Menala koji je protiv SAD-a bio odličan. U globalu moramo biti zadovoljni ovom turnejom - zaključio je Robert Prosinečki.

Linker
02. svibanj 2024 21:08