Robert Prosinečki

 MARKO TODOROV/Cropix
NOVI IZAZOV?

Prosinečki želi preuzeti reprezentaciju, konkurira mu legenda: ‘Uskoro slijedi razgovor‘

Gana bi mogla biti treća reprezentacija u izborničkoj karijeri Roberta Prosinečkog
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2024. 06:22

Robert Prosinečki prijavio se za mjesto izbornika nogometne reprezentacije Gane, objavio je tamošnji Ghana Soccernet, kojemu je informaciju potvrdio njegov agent Josip Vukoja.

Rok za prijavu za mjesto nasljednika Chrisa Hughtona istječe u petak, a Ganci pišu da će 55-godišnji Prosinečki u idućim danima obaviti razgovor s čelnicima Saveza.

"Bivša zvijezda Barcelone i Real Madrida ima bogato trenersko iskustvo, bio je pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji od 2006. do 2010. te vodio brojne klubove, a sjedio je i na klupi Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine. Posljednji posao bio mu je Rudeš, klub iz Zagreba, prije nego je napustio tu funkciju", izvještavaju.

Hughton je dobio otkaz nakon što Gana nije uspjela proći skupinu na Afričkom kupu nacija, a osim Prosinečkog, kao najizgledniji kandidati spominju se dva Nijemca, legendarni Felix Magath (70), ali i Jürgen Kohler.

Crne Zvijezde jedna su od najuspješnijih afričkih reprezentacija u povijesti. Četiri puta sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu, a 2010. su u Južnoj Africi stigli do četvrtfinala. Na SP-u u Katru završili su kao posljednji u skupini s Portugalom, Južnom Korejom i Urugvajom.

Linker
01. svibanj 2024 11:16