ANDER GILLENEA Afp
VELIKI PREOKRET

Prošla je kroz pravi pakao, a onda se popela na tron: ‘Htjela sam sve poslati kvragu, samo sam plakala‘

Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2024. 20:21

Cata Coll, vratarka Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije, dala je veliki intervju za španjolski AS. U njemu je govorila o raznim temama, pa je tako pričala o teškim trenucima koji su joj se događali prije dvije godine, kada je slomila koljeno, kao i o velikom tijumfu kojeg je ostvarila s momčadi Barcelone prije nekoliko dana, osvojivši Ligu prvaka 2:0 pobjedom protiv Lyona.

Što vam je bilo najposebnije u finalu Lige prvaka?

- Da je moja obitelj bila tamo, i moji prijatelji. Bila je lijepa stvar igrati u Bilbau, što je puno ljudi iz okoline moglo putovati. Utakmica je završila i popela sam se na tribine s prijateljima, bilo je to nešto jedinstveno.

Prije dvije godine, 2022., vraćala se nakon puknutog ligamenta, a sada je neprikosnoveni starter u La Roji, osvojila je Svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka...

- Bilo je nevjerojatno. Tijekom predsezone bili smo jasni da to želimo postići. To je nešto što nikada ne očekujete, ali malo po malo i dogodilo se. Dogodilo se, ali ne znam kako. Te godine sam htjela sve poslati k vragu, bilo je tako, nije mi se čak ni igralo. Onda opet počneš dirati loptu, opet se osjećaš kao nogometašica. I reprezentacija te zove, dobiješ samopouzdanje, ideš gore i nitko te više ne spušta. Nevidljivi posao koji sam obavila se isplatio. Psihički je bilo teško. Jako sam ponosna kako je sve završilo, zaslužila sam to.

U tim teškim trenucima, tko je bio tamo? Tko vam pada na pamet?

- Suigračica Jana Fernandez. S njom sam prošla ozljedu, živjele smo zajedno. Jedno drugome smo bili nezamjenjivi. Živjele smo zajedno i imali smo jedno drugo za sve. Plakale, smijale se, nastavile sve dok nismo došli do ovdje. Volim što se vratila, zaslužuje to. To je zatvaranje cijelog tog procesa.

- Bilo mi je jako loše kada su mi morali savijati koljena. Postoji trenutak u oporavku kada ga moraju udvostručiti jer ti ne možeš. Nisam mogla, plakala sam i plakala. A Jana je bila ta koja se šalila sa mnom i digla me. Prolazimo kroz mnoge stvari koje bole, zbog kojih se loše provodiš.

Njenoj reprezentaciji slijede dva bitna susreta protiv Danske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Obje momčadi nakon dvije odigrane utakmice imaju šest bodova, pa će tako ova dva međusobna susreta vjerojatno odrediti tko će zaključiti grupu na prvoj poziciji. U grupi se još nalaze češka i belgijska reprezentacija, koje trenutno imaju nula bodova.

Linker
28. rujan 2024 09:38