Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović i Borna Sosa

 RONALD GORSIC/CROPIX
VATRENI JE TRAŽENA ROBA

Proslavljeni Nijemac gura još jednog Hrvata u najjaču ligu svijeta: ‘Spreman je i za klub poput Chelseaja‘

‘On je opasan u igri prema naprijed, a uz to je i vrlo dobar u obrani vlastitog gola‘
Piše: SNObjavljeno: 16. veljača 2022. 22:23

Borna Sosa iskazao se svojim igrama u Stuttgartu, ali i onima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije pa tako posljednjih mjeseci privlači sve veću pozornost na nogometnom tržištu.

Pisalo se već o tome kako su za Vatrenog zainteresirani klubovi poput Intera, Aston Ville i Chelseaja, no nekakvih konkretnijih pomaka u tim pričama još uvijek nema. Spomenimo i da Sosina trenutna tržišna vrijednost (prema Transfermarktu) iznosi 20 milijuna eura, ali iznos koji se spominjao u slučaju njegove prodaje bio je za 50 posto veći.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemački Sky prošloga je mjeseca otkrio kako je Borna jedna od želja Tomasa Tuchela, a legendarni Nijemac koji se proslavio igrajući za Bayern München i Liverpool, Dietmar Hamann, smatra da je Hrvat spreman za izazov koji nudi igranje za velikana sa Stamford Bridgea.

"Pričalo se o njegovoj prodaji još prije par godina, ali on se vratio u život dolaskom Kalajdžića. Ima dobre ubačaje, a mislim i da je bio asistent kod barem polovice golova koje je Kalajdžić postigao ove sezone. On je opasan u igri prema naprijed, a uz to je i vrlo dobar u obrani vlastitog gola. Mislim da se radi o vrlo dobrom igraču koji bi mogao igrati u Premier ligi, a samim time i u klubu poput Chelseaja", rekao je bivši njemački reprezentativac prema pisanju TribalFootballa.

image
MATTHEW MIRABELLI Afp

Ugovor sa Stuttgartom Sosu veže do 30. lipnja 2025. godine. Je li njegov cilj igranje u velikom klubu? Evo što nam je rekao prije nešto više od mjesec dana:

- Apsolutno. Nakon Stuttgarta, koji je također velik u Bundesligi, zanima me samo još veći. Ne bi imalo smisla da odem u klub koji nema ambicije i nije u položaju da igra Ligu prvaka jer u tom slučaju mogu ostati u Stuttgartu. Sljedeći korak je izlazak u Europu…

U nekoj od liga Petice?

- Apsolutno.

Engleska vas mami?

- Sve lige su na svoj način dobre. Premier liga je najbolja na svijetu, oko toga nema spora. Što će biti na kraju, ne znam, poručio je u siječnju kada je davao intervju za Sportske novosti.

Linker
18. travanj 2024 13:24