GEORGI PALEYKOV Nurphoto Via Afp
TRENER CSKA UOČI OSIJEKA

‘Protivnici ne spavaju, špijuniraju nas, mi špijuniramo njih...Skandal? Ne zanimaju me besmislice‘

Trener sofijskog CSKA malo stao na loptu uoči uzvratne utakmice Konferencijske lige protiv Osijeka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2021. 17:55

Trener CSKA Stojčo Mladenov danima je likovao nakon velike pobjede njegove momčadi u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Osijeka (4:2). “Zabili smo im četiri gola, a mogli smo barem još toliko”, govorio je euforično, ali dojam je kako je pred uzvrat “stao na loptu”. Bio je puno oprezniji u svojim izjavama pred polazak u Osijek.

- Najvažnije je prijeći u sljedeće kolo kvalifikacija, a mi smo napravili ozbiljan korak. Cilj CSKA je pobjeda u svakoj utakmici. U CSKA nema mira, ali igrači su sigurni, puni su samopouzdanja, dobro izgledaju na terenu, aktivno sudjeluju u obje faze igre... Prirodno je da će s vremenom to postati sve bolje. Još uvijek imamo ozlijeđenih igrača, ali oni počinju trenirati i možemo računati na njih - kazao je Mladenov pred ukrcaj na zrakoplov, kojim je u srijedu prijepodne njegova momčad krenula put Osijeka.
U najavi uzvratne utakmice u Gradskom vrtu trener bugarske momčadi poslužio se hladnoratovskom terminologijom.

- Uvijek smo na oprezu prije utakmice. Protivnici ne spavaju, špijuniraju nas, mi špijuniramo njih. U nogometu bude iznenađenja koliko god želite - kazao je trener, koji je bez poraza u posljednjih 12 europskih utakmica u kojima je vodio bugarskog velikana.
Noć prije puta u Osijek Stojčo Mladenov se našao s frakcijom navijača CSKA koja je dulje vrijeme u bojkotu i ne dolazi na utakmice nezadovoljna stanjem u klubu. Njegov autoritet je, međutim, očito velik jer uspio je u onome što nisu oni koji su pokušali prije njega. “Slomio” je pobunjene navijače koji su nakon razgovora s klupskom legendom, a Mladenov uživa kultni status u klubu još otkako dva pogotka u četvrtfinalu nekadašnjeg Kupa prvaka 1982. srušio tadašnjeg europskog prvaka Liverpool, najavili povratak na tribine.

- Želim da sve frakcije budu ujedinjene. CSKA će se na vrh vratiti samo jedinstvom - poručio je trener CSKA.
Odbio je, međutim, nastaviti svađu sa svojim prethodnikom na klupi Ljuboslavom Penevom, koji ga je dan ranije žestoko javno napao i izazvao skandal o kojem bruji Bugarska.

- Ne zanimaju me intrige i besmislice. Svatko može reći što god želi. Svakoga poštujem, a tko želi pomoći, neka pomogne, a tko ne želi neka ostane po strani i ne miješa se - zaključio je trener sofijskog CSKA.

Bugarski mediji, inače, očekuju kako će na travnjak Gradskog vrta poslati istih 11 igrača koje je suprotstavio Osijeku u prvoj utakmici. U momčad se vraća iskusni nizozemski stoper, bivši igrač PSV-a i nekoć mladi reprezentativac “Oranja”, Menno Koch koji će nakon oporavka od ozljede priliku čekati s klupe.

Inače, prodaja ulaznica za utakmicu protiv CSKA ide sasvim solidno. Na blagajnama podno istočne tribine Gradskog vrta zaključno s utorkom navečer prodano je bilo 2.500 karata, a po običaju najveće gužve očekuju se posljednja dva dana. Na koncu bi posjeta mogla biti na razini one protiv Pogona (4.000 gledatelja), a možda i nešto veća što je s obzirom na sezonu godišnjih odmora i COVID protokole koje mnogi nisu spremni prihvatiti sasvim zadovoljavajuće.

Iz kluba su, inače, zamolili navijače da na stadion dođu ranije kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto na tribini. Inače, vrata Gradskog vrta otvorit će se u 19.15, dva sata prije početka utakmice.

Linker
04. svibanj 2024 06:52