POSEBNI KLUB

PRVI BILIĆEV INTERVJU U ENGLESKOJ 'Moj cilj je s West Hamom igrati u Ligi prvaka'

'Obično su očekivanja svugdje velika, ali ovdje mi se čini da su ispravno usmjerena. U prvoj sezoni nam je cilj biti u top 10 pa zatim graditi na tom rezultatu'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. lipanj 2015. 21:34

Engleski nogometni prvoligaš West Ham u utorak je imenovao Slavena Bilića novim trenerom "čekičara", te je s njime potpisao trogodišnji ugovor, objavila je britanska novinska agencija Reuters.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i karizmatični trener Marseillea Argentinac Marcelo Bielsa bili su glavni kandidati za trenersku klupu West Hama, a vlasnici kluba David Sullivan i David Gold na kraju su se odlučili za hrvatskog stručnjaka, koji je igrao jednu sezonu u West Hamu (1996–1997).

Bilić je prošle sezone uspješno vodio turski Bešiktaš, ali je napustio klub što se tumačilo njegovom željom da se okuša u Premier ligi. Nedugo nakon objave vijesti, Bilić je dao intervju za službenu stranicu West Hama, a mi prenosimo najzanimljivije dijelove.

Koja su vaša sjećanja na provedeno vrijeme u našem klubu?

- West Ham je poseban klub. Gdje god sam bio uvijek sam isticao da su neki od mojih najbolji dana u karijeri bili ovdje. Ovo za mene nije samo posao, ovo je osobno, posebno.

Jesu li navijači West Hama jedni od najboljih na svijetu?

- Definitivno su posebni, sjećam se buke desetak sekundi prije početka svake utakmice, to je nešto neizbrisivo.

Koje su vaše ambicije u klubu?

- Obično su očekivanja svugdje velika, ali ovdje mi se čini da su ispravno usmjerena. U prvoj sezoni nam je cilj biti u top 10 pa zatim graditi na tom rezultatu. Nakon par godina, na novom stadionu i s malo jačim pojačanjima mogli bismo imati briljantnu sezonu - sanjam da lovimo mjesto u Europi, čak i Ligi prvaka! Moramo vjerovati da možemo osvojiti i neki trofej, kup na primjer.

Linker
22. rujan 2024 03:29