getty images
NOVI ŽIVOT U SERIE A

PRVI DANI U ITALIJI Čop: 'Nisam još spreman, ali vidim da mogu ovdje igrati'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. siječanj 2015. 13:39

Dočekao je Duje Čop debi na Čizmi, u dresu Cagliarija predstavio se u Parmi. Kup-susret, u kojemu je njegov novi klub izgubio 2:1 i ispao iz natjecanja, bila je prilika da se dojučerašnji Dinamov napadač i lanjski najbolji strijelac lige okuša u novom okruženju.

- Za prvi put bilo je dobro. Igrala je naša malo miješana momčad, nekoliko nas novih, a bili smo i blizu pobjedi. Štoviše, mislio sam da ćemo uspjeti i pobijediti, po odnosu snaga na travnjaku nismo bili daleko, ali, eto, primili smo gol pet minuta prije kraja i nažalost ispali - pričao nam je Duje Čop, dok je jučer prijepodne odmarao u klupskom kampu.

Prvi utisci su, naravno, pozitivni, nema se na što previše žaliti.

- Sve je - top. Jedino se privikavam na jezik, nešto razumijem talijanskog, ali ne baš sve, još mi je to sve novo. No, vjerujem da ću brzo pohvatati i jezik. Naučio sam već portugalski i engleski, zašto ne bih i talijanski?

Razgovarao je i s trenerom Gianfrancom Zolom, koji mu je prije susreta kazao što od njega očekuje.

- Igrao sam u špici, a trener mi je dao podršku. Kazao mi je ‘znam da nisi spreman, ali želim da igraš 90 minuta’. Odigrao sam čitavu utakmicu, dobro je. Momčad nam nije loša, vjerovao sam i prije, a sad kad sam vidio suigrače i na travnjaku dodatno sam optimist da nećemo ispasti iz lige.

U idućem prvenstvenom kolu Cagliari gostuje kod Udinesea, a prema najavama iz talijanskih medija Duje Čop bi trebao susret započeti s klupe?

- Nisam još potpuno spreman, nisam prošao pripreme, treba mi neko vrijeme da uđem u formu. Dakako, nisam se u vrijeme pauze zapustio, trenirao sam i trčao individualno, tako da će mi trebati manje vremena da dođem na sto posto. Međutim, ne mogu odmah... U svakom slučaju vidio sam da mogu igrati ovdje, uskoro ću to, vjerujem, i pokazati.

Za kraj smo ostavili ono pitanje koje se danima povlači po medijima u Italiji i Hrvatskoj. Dakle, je li Duje na Sardiniji na posudbi ili je igrač Cagliarija?

- Ma kakva posudba, neka piše tko što hoće, ali ja imam svoj ugovor, znam što sam potpisao i dakako da sam igrač Cagliarija - zaključio je Čop.

Linker
09. svibanj 2024 13:12