MATTEO CIAMBELLI Nurphoto Via Afp
IZ PORTUGALSKOG TABORA

Prvi protivnik Hrvatske nahvalio mlade Vatrene, pa posebno istaknuo jednog igrača: ‘On je najbolji!‘

‘Svjesni smo koliko su nam bitna tri boda protiv Hrvatske‘, istaknuo je mladi igrač Milana
Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2021. 21:44

Izbornik mlade portugalske reprezentacije Rui Jorge rekao je uoči utakmice s Hrvatskom na otvaranju Europskog U21 prvenstva kako će dvoboj u četvrtak biti susret dviju sličnih momčadi koje se ističu dobrom tehnikom.

"Mislim da je reprezentacija Hrvatska jako slična nama. Njeni igrači su tehnički izuzetno dobri. Što se individualne kvalitete tiče, po meni je (Luka) Ivanušec njihov najbolji igrač kada je riječ o stvaranju viška s loptom. Više je hrvatskih igrača velike kvalitete koji nam plijene pozornost", izjavio je Jorge na konferenciji za medije u Kopru gdje će Portugal i Hrvatska odmjeriti snage.

"U tom susretu momčadi sličnih karakeristika mi ćemo nastojati pokazati da smo bolji i individualno i kolektivno", dodao je.

U skupini su još Švicarska i Engleska.

"Naravno da nam je cilj prolazak u četvrtfinale. To je cilj u skladu s razinom na kojoj se nalazi naša reprezentacija. Bude li neka od spomenutih momčadi bolja i pobijedi nas dakako da neću biti zadovoljan, no razočaran ću biti jedino ako moji igrači tijekom ove tri utakmice ne pokažu potencijal kojeg imaju", napomenuo je 47-godišnji Jorge koji je kao igrač bio u Portu, lisabonskom Sportingu a onda i u Belenensesu gdje je bio i trener.

Diogo Dalot, desni bek Milana, dosad je upisao devet nastupa za U-21 reprezentaciju Portugala, a na konferenciji za medije je istaknuo kako je "važno početi turnir pobjedom".

"Svjesni smo koliko su nam bitna tri boda protiv Hrvatske. Sutrašnja utakmica može nam odrediti daljnji tijek na Europskom prvenstvu", istaknuo je.

U dosadašnja tri međusobna susreta Portugal je pobijedio dva puta po 2-0 a Hrvatska jednom s 3-0.

"Mi sutra želimo pobijediti. Imamo samopouzdanja i znamo svoj cilj. Jedva čekamo da počne utakmica. Ovo je prvenstvo na kojem svi žele igrati, za koje se pripremaš tijekom karijere", rekao je Dalot koji je 2016. osvojio Europsko prvenstvo s tadašnjom reprezentacijom U-17. Portugal je 2018. godine osvojio i Europsko prvenstvo U-19.

"Sada ćemo razmišljati samo o ovim utakmicama u skupini, a kasnije će biti vremena za daljnju fazu natjecanja", rekao je Barcelonin krilni igrač Trincao u razgovoru za portugalske novine Record.

"Bit ćemo koncentrirani kako bi smo pobijedili odmah u prvoj utakmici", poručio je Trincao koji je skupio pet nastupa za U-21 reprezentaciju Portugala.

Linker
20. travanj 2024 12:20