Andrew Milligan/pa Images/profimedia
OLD FIRM

Prvi veliki derbi u sezoni pripao gostima: Celtic srušio Rangerse i zasjeo na prvo mjesto ljestvice

Prvi Old Firm derbi ove sezone na Ibroxu pripao je gostujućoj ekipi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. rujan 2023. 15:59

Prvi Old Firm derbi ove sezone na Ibroxu pripao je gostujućoj ekipi Celtica. Momčad Brendona Rodgersa u četvrtom kolu škotskog Premiershipa slavila je 1:0 nad domaćim Glasgow Rangersom, a jedini zgoditak na susretu postigao je Kyogo Furuhashi u 47. minuti. Celtic se ovom pobjedom probio na prvo mjesto ljestvice s 10 bodova. Borna Barišić izostao je iz kadra Michaela Beala zbog istegnuća mišića zarađenog protiv PSV-a u srijedu.

U razmaku od pola sata sudac Don Robertson u dva je navrata utišao erupciju oduševljenja na Ibroxu. Prvi put već u 40. sekundi, kada je Matondo zatresao mrežu, no njegov suigrač Dessers igrao je iz pozicije zaleđa u izgradnji akcije. VAR se upleo i u 30. minuti - stoper gostiju Lagerbielke neshvatljivo je "prodao" loptu Dessersu, da bi u nastavku akcije Moore poentirao. Ipak, dosuđen je prekršaj na Lagerbielkeu, što je još uvijek prijeporna točka škotske javnosti.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Celtic je stigao do zasluženog pogotka. Furuhashi je izbio sam pred vratara nakon što je O‘Riley poslao loptu glavom iz sredine, a obrana Rangersa amaterski reagirala, pa je Japanac stigao do trećeg zgoditka sezone.

Mogao je Celtic i udvostručiti prednost da Maeda nije zakasnio na jedno oštro dodavanje pred vrata Joea Harta, ili da je Furuhashi bolje reagirao na obećavajuću kontru nešto kasnije. Rangersi su uglavnom prijetili ubačajima i pokojim udaracem s distance, a najbolju šansu upisao je Sam Lammers u 75. minuti, kada je predriblao vratara, no iskosa pogodio vanjsku stranu mreže. Do kraja susreta Hart se iskazao s tri odlične obrane i sačuvao trobod Celticu.

Linker
28. travanj 2024 05:06