Jose Luis Chilavert
 AIZAR RALDES
SJEĆATE GA SE

Prvi vratar u povijesti nogometa koji je zabio hat-trick objavio da ide u predsjedničku utrku

Jedan od najboljih sportaša u povijesti svoje zemlje želi postati predsjednik države.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2020. 08:44

Chilaverta za predsjednika! Uzvikivali su to mnogi Paragvajci još za vrijeme igračke karijere ovog fantastičnog vratara poznatog i po odličnom izvođenju jedanaesteraca i slobodnih udaraca. I, želje će im se možda ostvariti. Legenda će se kandidirati za predsjedničke izbore u svojoj domovini koji će se održati 2023. godine. Potvrdio je to sam Jose Luis Chilavert objavom na društvenim mrežama, a brojni fanovi odmah su krenuli s pozitivnim reakcijama.

Tri je puta, točnije 1995., 1997. i 1998. Chilavert bio najbolji vratar svijeta po izboru FIFA-e. Već se dugo bori protiv korupcije i kriminala u svojoj zemlji, a još je sredinom godine najavljivao da bi mogao na sljedeće predsjedničke izbore. Ovaj je 55-godišnjak kao nogometaš osvojio čak 12 velikih trofeja, a sljedeći bi mu možda mogao biti i najvrijedniji.

Podsjetimo, Chilavert je 1999. godine bio prvi vratar u povijesti koji je na jednoj utakmici postigao hat-trick, a u svojoj karijeri zabio je ukupno 62 pogotka, od čega 16 iz slobodnih udaraca.

Linker
09. svibanj 2024 11:48