Paulo Dybala, Milan Škriniar i Ivan Perišić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
FRANCUZI SU ODLUČNI

PSG bogatim ponudama kvari planove Milana i Intera: Spremaju se dva velika preokreta?

Parižani su naciljali obojicu, pa su ti poslovi sada prilično daleko od posljednjeg pečata
Piše: M. CrnjakObjavljeno: 20. lipanj 2022. 06:55

Koliko god ponudili milanski klubovi, mi dajemo duplo! Izgleda da je to logika Paris Saint-Germaina koji će, čini se, već ovo ljeto pokušati svoju momčad dovesti do savršenstva, a u tom pokušaju mogao bi, prema talijanskim medijima, uvelike poremetiti račune Interu i Milanu, koji su sve do sada bili uvjereni u uspješno sklopljene velike poslove. Milan je, naime, bio sve dogovorio s veznjakom Renatom Sanchesom, dok je ponajbolji stoper Serie A Milan Škriniar ovih dana trebao produžiti vjernost Interu. Ipak, Parižani su naciljali obojicu, pa su ti poslovi sada prilično daleko od posljednjeg pečata.

Portugalski reprezentativac Renato Sanches na korak je do prelaska u Milan iz Lillea, tako su izvještavali talijanski mediji već neko vrijeme. Talijanskom prvaku 24-godišnjak je prioritet - u njemu vide savršenu zamjenu za Francka Kessieja, najvažnijeg igrača središnjeg dijela momčadi sa San Sira, koji bez odštete napušta klub, te će od iduće sezone braniti boje Barcelone. Milan je sa Sanchesom dogovorio sve osobne uvjete, a s njegovim Lilleom pregovori su dosegli završnu fazu, te je transfer trebao vrijediti 15-ak milijuna eura, nedostajao je samo konačni potpis.

Camposov utjecaj

A onda je uslijedio preokret u ovoj priči u režiji rasipnih Parižana, koji su uspostavili kontakt s Lilleom i ponudili dvostruko veći iznos, dakle 30 milijuna za usluge veznjaka, prenosi Foot Mercato. Tako bi se u posljednji trenutak Sanchesova ruta prema San Siru mogla preusmjeriti na Park prinčeva.

Ostvare li se planovi pariškog giganta, Milan će pretrpjeti još jedan težak udarac i ponovno ostati kratkih rukava. Već su pokušali dovesti Sanchesa u vrijeme kada se vjerovalo da je Portugalac budući veznjak broj jedan u svijetu. Bayern ga je 2016. platio 35 milijuna eura Benfici, a već iduće godine zagrizao je Milan. Gotovo 50 milijuna, koliko su tražili pregovarači iz Münchena, bio je ipak prevelik zalogaj za Rossonere. U Bayernu se nikako nije uspio probiti, često je izostajao zbog ozljeda i dobar dio tog mandata proveo na posudbi u Swanseaju.

Srozalo je to vrijednost nekad najvećeg europskog talenta, koji je sa svega 19 godina podigao trofej europskog prvaka s Portugalom. PSG računa na utjecaj novog klupskog sportskog savjetnika Luisa Camposa, bivšeg zaposlenika Monaca i Lillea, za koji je Sanches potpisao 2019. u transferu vrijednom 20 milijuna eura upravo tijekom njegova mandata.

Čarobnjak prijelaznog roka, kako su Camposa opisali Francuzi prilikom dolaska u Pariz, viđen je u Milanu, a La Gazzetta dello Sport javlja da je s Interom pregovarao oko kupovine Milana Škriniara. Slično kao i u prethodnom slučaju, stoper je sve dogovorio s doprvakom Serie A i bio nadomak potpisa novog ugovora, sve dok se pariški predstavnik nije pojavio s podebljanom ponudom 27-godišnjem Slovaku.

Sve na klubu

Inter mu u novom ugovoru nudi 4,2 milijuna eura zarade po sezoni, dok će, kako se navodi, potpiše li za PSG, zarađivati 9,2 milijuna u istom razdoblju.

Škriniar će odluku o svojoj budućnosti prepustiti Interu, s kojim ima ugovor do ljeta 2023. Klub u kojem je proveo pet godina traži 70 milijuna eura za njegove usluge, dok je u početku pregovora PSG ponudio 50 milijuna. Stoper ovakvog profila neizbježna je potreba PSG-a, jer defenzivna linija je slaba točka francuske momčadi.

Pariška taktika "dajem duplo" pokazala se neuspješnom u slučaju Aureliena Tchouamenija, koji je odbio pariških 12 milijuna eura sezonske zarade da bi potpisao za Real Madrid uz plaću nešto veću od šest milijuna. Dok traje saga oko zvučnih imena milanskog okruga, čeka se potvrda prvog transfera u redovima francuskog prvaka. Mercato prenosi da je transfer Portova Vitinhe gotova stvar, a portugalski veznjak vrijedit će 40 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 10:39