Ademola Lookman puca penal...
 JULIAN FINNEY
EUROPSKE LIGE

PSG uvjerljiv, Ante Budimir odličan, sramotni penal napadača Fulhama u 97. minuti priča dana u Engleskoj

Od Hrvata u akciji su bili i Rakitić u Španjolskoj, Rog u Italiji te Bašić u Francuskoj
Piše: HinaObjavljeno: 07. studeni 2020. 23:31

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola Premier lige West Ham je na domaćem terenu pobijedio Fulham s 1-0 pogotkom češkog veznjaka Tomaša Součeka u sudačkoj nadoknadi (90+1). Mogao je Fulham doći do izjednačenja u osmoj minuti sudačke nadoknade iz penala. Napadač Fulhama Ademola Lookman odlučio se za tzv. "panenku", ali to je tako traljavo izveo da je praktično dodao loptu u ruke domaćem vrataru Fabiańskom.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 9. kola španjolske Primere Atlético Madrid je kod kuće dobio Cádiz s 4-0, a Joao Félix bio je dvostruki strijelac (8, 90), te je asistirao Luisu Suárezu, koji je zabio u 51. minuti. Među strijelce se upisao i Marcos Llorente (22). Hrvatski vratar Ivo Grbić ostao je na klupi za pričuve Atlético Madrida, dok je Šime Vrsaljko i dalje na listi ozlijeđenih.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je drugo poluvrijeme u minimalnoj 1-0 (0-0) pobjedi Seville protiv Osasune, a jedini gol na utakmici postigao je Ocampos (59-11m). Hrvatski napadač Ante Budimir odigrao je cijeli susret za Osasunu, te je četiri puta zaprijetio protivničkim vratima. Njegov udarac u 6. minuti zaustavio je vratar Seville. U 23. je pokušao glavom, ali je bio neprecizan. Još dva puta u završnici utakmice pokušao je udarcima glavom zatresti mrežu, u 85. i drugoj minuti sudačke nadoknade, ali je i tada bio neuspješan.

U derbiju 10. kola francuskog prvenstva Paris SG je bez problema kao domaćin svladao Rennes sa 3-0 (2-0). Parižani su pitanje pobjednika praktički riješili već u prvih 20-ak minuta golovima Keana (11) i Di Marije (21), a konačnih 3-0 svojim je drugim pogotkom u nastavku postavio Di Maria (73). Vodeći PSG sada ima 24 boda, pet više uz utakmicu više od drugog Lillea, dok je treći Rennes ostao na 18 bodova, koliko ima i četvrti Marseille.

Ranije u subotu je Montpellier kao gost svladao Bordeaux sa 2-0 (0-0) golovima Molleta (49) i Delorta (66). Hrvatski reprezentativni veznjak Toma Bašić igrao je za Bordeaux do 62. minute. Bordeaux je trenutačno 12. na ljestvici sa 12 bodova, dok je Montpellier šesti sa 17.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 7. kola talijanskog prvenstva Parma i Fiorentina su igrale 0-0. Fiorentina je sada 12. s osam bodova, dok je Parma 15. sa šest.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Marko Rog odigrao čitav susret za Cagliari koji je kao domaćin svladao Sampdoriju sa 2-0 (0-0). Strijelci za sastav sa Sardinije bili su Joao Pedro (48-11m) i Nandez (69). Deseta Sampdoria i 11. Cagliari sada imaju po 10 bodova, kao i devet Lazio.

U subotu je još Spezia kao gost nadigrala Benevento sa 3-0 (1-0). Prvi gol postigao je Pobega (29), a u nastavku je pobjedu s dva pogotka potvrdio N'Zola (65, 70). Spezia je sada 13. s osam bodova, dok je Benevento 16. sa šest. Na vrhu je Milan sa 16 bodova, jedan manje uz utakmicu više ima drugi Sassuolo.

Linker
18. travanj 2024 21:57