IVO RAVLIC Cropix
SJAJNA UTAKMICA

Puljani pružili fantastičan otpor moćnom Sportingu! Počeo spektakl Lige prvaka u Makarskoj

Mogla je Pula i drugačije proći u završnici, ali i ovo što su pokazali bilo je sasvim dobro.
Piše: Ivan RenićObjavljeno: 26. listopad 2022. 20:09

SPORTING - FUTSAL PULA 5:3

MAKARSKA Gradska dvorana. Gledatelja 500. Suci: Ondrej Černi (Češka), Denis Kutsi (Ukrajina) i Dario Pezzuto (Italija).

STRIJELCI: 1:0 - T. Paco (9), 1:1 - Mataja (12), 2:1 - Sokolov (14), 2:2 - Mataja (17), 3:2 - Zicky (24), 4:2 - Cavinato (32), 4:3 - Mataja (32), 5:3 - Pauleta (38).

SPORTING: Guitta, Erick, Matos, Cavinato, Merlim, B. Paco, Santos, T. Paco, Zicky, Neves, Pauleta, Sokolov, Angelo, Esteban. Trener: Nuno Diaz.

FUTSAL PULA: Milanović, Dean Moravac, Mataja, Difonzo, Vukmir, Lorber, Daniel Moravac, Osredkar, Grbić, Baisel, Lolić, Bilić, Šulentić, Prelčec. Trener: Nijaz Mulahmetović.

CRVENI KARTON: Bilić (14)

Futsal Pula poražena je u prvom kolu skupine 2 UEFA Futsal Lige prvaka od Sportinga rezultatom 5:3. Očekivana je to pobjeda favoriziranih Portugalaca, dvostrukih europskih prvaka. Ali valja priznati, Puležani su u svom premijernom nastupu itekako pokazali zube moćnom protivniku.

- Kao da nisu vidjeli protiv koga igraju – u šali su komentirali na tribinama.

Živahno je krenula utakmica s obje strane. Vrijedi spomenuti kako je prvu (polu)priliku na utakmici imala Pula. Međutim, Sportingu nije trebalo dugo da pokažu zašto su ponajbolja momčad Europe. Već u 2. minuti, Merlim je zatresao gredu. Hrabro su se postavili debitanti i odolijevali sve do 9. minute kada je za vodstvo Sportinga pogodio Tomas Paco.

image
IVO RAVLIC Cropix

Nije se Pula predavala. Štoviše, redali su se opasni kontranapadi, a onda je iz jednog prekrasnom minijaturom izjednačio David Mataja. Primirio je u 12. minuti loptu prsima, okrenuo se i sjajno zakucao pored nemoćnog Guitte.

No, sve dobro što su napravili prosuo je Manolo Bilić nedugo zatim. Nepotrebnim udaranjem protivnika zaradio je crveni karton i ostavio svoju momčad s igračem manje u tom periodu. Iskoristili su to, dakako, Portugalci. Zabio je Sokolov pogodak za 2:1 u 14. minuti. U toj akciji stradao je vratar domaćih Milanović. Skočili su svi na klupi Pule, tražili prekršaj, no suci su ostali nijemi.

Ali ni nakon toga, Žuti se nisu predavali. Nošeni podrškom pedesetak svojih navijača na tribinama, hrabro su nastavili. I isplatilo im se to već u 17. minuti kada je iz šesterca precizan opet bio Mataja. Zvuči nevjerojatno, ali na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom (2:2). Puležani su nakon 20 minuta itekako bili u igri.

Da izdanje iz prvog poluvremena nije bila tek puka slučajnost, Puležani su dokazali u nastavku. U solo prodor krenuo je vratar Milanović, opalio svom snagom i pogodio gredu. A onda, umjesto vodstva – novi zaostatak. Slabo je golman Pule reagirao na pokušaj Zickyja i Sporting je opet poveo (3:2). Mogla su Puležani i do novog izjednačenja. Nakon lijepe akcije Osredkar je pogodio stativu. Gledali smo potom nekoliko minuta mirnije igre, a onda je još jednom uslijedio vatromet. Za 4:2 zabio je Cavinato, a niti minuta iza novim golom smanjuje Mataja. Bio je to njegov hat.trick.

Mogla je Pula i do izjednačenja, ali pokušaj Daniela Moravca iščupao je Guitta. Do kraja, za 5:3 i potvrdu slavlja zabio je Pauleta i Sporting je tako, puno teže od očekivanog, došao do pobjede protiv žilave Futsal Pule. Za Puležane odmora nema. Već sutra od 20.30 sati igraju susret 2. kola protiv domaćeg Novog vremena.

Linker
25. travanj 2024 02:40